Χρ. Δουίτσης: Ο δημοκρατικός κόσμος της Θεσσαλονίκης γύρισε την πλάτη στα καλέσματα μισαλλοδοξίας

«Τολμήσαμε και καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε μία πετυχημένη πολιτική συγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπορ. Γέμισε το Αλεξάνδρειο από κόσμο και αυτό είναι το ευχάριστο. Υπήρξε η ομιλία του πρωθυπουργού η οποία περιείχε αρκετά μηνύματα και από την άλλη μεριά ήταν εντελώς περιθωριακές οι αντιδράσεις», επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" Θεσσαλονίκης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης

του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Δουίτσης.

«Όπως είχαμε προβλέψει, ο δημοκρατικός κόσμος της Θεσσαλονίκης γύρισε την πλάτη στα όποια καλέσματα μισαλλοδοξίας υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα κι επίσης ο κόσμος αψήφησε όλο τον επικοινωνιακό πόλεμο ο οποίος υπήρξε καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας σε σχέση με την πολιτική μας συγκέντρωση και κορυφώθηκε την ημέρα της Παρασκευής», επισήμανε ο κ. Δουίτσης.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως «την Παρασκευή αρκετά μέσα παίζανε από το πρωί, διακινούσαν πληροφορίες ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους, ότι δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία», αλλά και πως «ο πρύτανης έκλεισε το πανεπιστήμιο λες και είναι μαγαζί του, κατέβασε ρολά επειδή θα επισκέπτονταν την πόλη ο πρωθυπουργός». Ωστόσο υπογράμμισε πως «όλα αυτά δεν έπαιξαν ρόλο, η συγκέντρωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

Ο κ. Δουίτσης τόνισε ακόμη πως «αρκετοί ‘έγκριτοι’ δημοσιογράφοι διακινούσαν πληροφορίες οι οποίες προφανώς δεν ήταν διασταυρωμένες, δεν ξέρω από πού προέρχονταν ωστόσο ανακυκλώνονταν», όπως για παράδειγμα ότι εμείς θα φέρναμε λεωφορεία στη συγκέντρωση από τα Σκόπια, ότι εκατοντάδες λεωφορεία θα έρχονταν από άλλες πόλεις». «Αυτά για τους δημοσιογράφους ήταν πολύ απλό να διασταυρωθούν ένα ισχύουν ή όχι με ένα απλό τηλεφώνημα στην τροχαία», σχολίασε.

«Ενόχλησε η επιτυχία της εκδήλωσης», σημείωσε ο κ. Δουίτσης και τόνισε πως «και τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες βλέπουμε ξανά μία επιχείρηση και μια προσπάθεια αποδόμησης αυτής της επιτυχίας. Ότι δεν είχε κόσμο, ότι το Παλαί ήταν άδειο.Τα έχουν βάλει με τους συντρόφους της περιφρούρησης, στοχοποιούν ανθρώπους με το ανέβασμα φωτογραφιών, τους ταυτίουν με SS, ενόχλησε πάρα πολύ το κόκκινο περιβραχιόνιο, και ενόχλησε ανθρώπους από τους οποίους δεν θα το περιμέναμε».

Υπογράμμισε δε πως «εμείς από μεριάς μας θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: εμείς τις εκδηλώσεις μας τις περιφρουρούμε, είτε αρέσει αυτό το πράγμα, είτε δεν αρέσει. Πολύ περισσότερο που μιλάμε για μια αρκετά μεγάλη πολιτική εκδήλωση, όπου υπήρχε συγκέντρωση μεγάλου πλήθους και επομένως ήταν απαραίτητο να υπάρχει ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θα έδιναν και μια σειρά από οδηγίες σε αυτόν τον κόσμο», προσθέτοντας πως «καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές και στοχοποιήσεις και επιφυλασσόμεθα για το ο,τιδήποτε».

Κληθείς να σχολιάσει τη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, ο κ. Δουίτσης χαρακτήρισε ντροπιαστικά τα όσα έγιναν «ελληνικές σημαίες με ναζιστικά σύμβολα και ναζιστικούς χαιρετισμούς» και διερωτήθηκε: «τι σχέση έχουν αυτοί με την πατρίδα; οι υμνητές των κατακτητών, οι υμνητές αυτών που δολοφονούσαν του πατριώτες, οι υμνητές αυτών που καίγανε χωριά, οι υμνητές αυτών που αποδεκάτιζαν την χώρα, τι σχέση έχουν και κρατούν την ελληνική σημαία;».

«Και βέβαια δεν μας καλύπτει η δήλωση ή οι δηλώσεις, ότι αυτοί ήταν λίγοι. Τι θα πει ήταν λίγοι; Είναι αυτοί που έδιναν τον τόνο», σημείωσε επίσης. «Αυτές οι συγκεντρώσεις δυστυχώς έχουν εθνικιστικό και μισαλλόδοξο χαρακτήρα και όποιος δεν παίρνει σαφείς αποστάσεις από αυτές, όποιος δεν διαχωρίζεται από αυτές, ταυτίζεται. Και κάποια στιγμή θα το πληρώσει», πρόσθεσε και κατέληξε πως «δεν είναι αν θα το πληρώσουν αυτοί που ταΐζουν ή δεν διαχωρίζονται από όλους αυτούς. Θα το πληρώσει η κοινωνία και η χώρα, δυστυχώς, όπως το έχει πληρώσει και στο παρελθόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα