Χουάντερσον: Ο Ηρακλής είναι στην καρδιά μου

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης και πρώην πορτιέρο του Ηρακλή, Σίλβα Χουάντερσον, μίλησε για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Fair Play 96,1 FM:

Για τις εντυπώσεις του από το φετινό πρωτάθλημα: «Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα μου, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Παίξαμε εκτός έδρας στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια και καταφέραμε να πάρουμε τους απαραίτητους βαθμούς, ώστε να πετύχουμε την

– πολύ σημαντική για εμάς – παραμονή στην κατηγορία».

Για το επεισόδιο με τον Λιβάια στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Δεν μπόρεσα να καταλάβω τη συμπεριφορά του Αραούχο. Η μπάλα ήταν στα χέρια μου και ήρθε πάνω μου. Προφανώς είχαμε και οι δύο νεύρα. Στη συνέχεια ήρθε πάνω μου και ο Λιβάια. Όμως, στο τέλος συζητήσαμε και λύθηκε το όποιο πρόβλημα».

Για το αν θεωρεί ότι ο Λιβάια έπρεπε να παρατηρηθεί με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή: «Αυτό είπα κι εγώ στο διαιτητή, δεν ξέρω πώς αποφάσισε να δείξει τελικά κίτρινη κάρτα. Από εκεί και πέρα δε θα ήθελα να σχολιάσω κάτι άλλο, για μένα έχει τελειώσει αυτή η κατάσταση».

Για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι η καλύτερη ομάδα ήταν η ΑΕΚ, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ήταν η πιο σταθερή. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός κατά διαστήματα, αλλά είχε και άσχημες στιγμές. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, δεν ήταν τόσο σταθερός».

Για τον επικείμενο τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς πρόκειται για κλασικό ντέρμπι. Είναι δύσκολο να προβλέψω το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρώ, πάντως, ότι η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα κατακτήσει τελικά το τρόπαιο αυτή τη σεζόν».

Για το αν παρακολουθεί τη φετινή πορεία του Ηρακλή: «Είμαι χαρούμενος για την πορεία του Ηρακλή. Έχω πολλά likes από φίλους του Ηρακλή στο Facebook και στο Instagram. Θα ήθελα, βέβαια, τον Ηρακλή στη μεγάλη κατηγορία, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση. Δεν έχει αυτή τη στιγμή τα προβλήματα που είχε πέρσι ή πριν δέκα χρόνια. Στους φίλους του Ηρακλή αξίζει μία ομάδα που να αποπνέει υγεία».

Για το δικό του μέλλον: «Το συμβόλαιό μου με τον Απόλλωνα ολοκληρώνεται τώρα. Έχω ορισμένες προτάσεις στα χέρια μου και θα δω τι θα κάνω. Δεν αγωνίστηκα όσο θα ήθελα στο σύνολο της σεζόν, όμως στα τελευταία παιχνίδια πήρα συμμετοχές και είχα καλές εμφανίσεις».

Για την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη: «Πέρασα πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη κι έχω ένα σπίτι εκεί. Η Αθήνα είναι μία ωραία πόλη, έχει καλή ζωή, όμως η Θεσσαλονίκη μου λείπει πάρα πολύ».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ηρακλή: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, είμαι ποδοσφαιριστής. Πάντως αυτή η ομάδα είναι στην καρδιά μου. Έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές, με εξαίρεση την πτώση στη Γ’ Εθνική. Αν πάω στη Βέροια ή στην Αθήνα όλοι λένε: «Ο Χουάντερσον, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή». Επομένως είμαι ευγνώμων στον Ηρακλή για αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα