Χαρίτσης: Οι εκλογές απέχουν ακόμη αρκετά

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον Real FM, μεταξύ άλλων τόνισε ότι "οι εθνικές εκλογές απέχουν ακόμη αρκετά παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχώς επικαλείται την επίσπευσή τους. Τώρα ξεδιπλώνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει στους απλούς πολίτες τις θετικές επιπτώσεις της εξόδου από τα μνημόνια που τόσο πολύ πλήγωσαν την ελληνική κοινωνία".

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ακόμα

ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο "αφενός διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα και αφετέρου περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης της λαϊκής πλειοψηφίας, γιατί όλοι συνομολογούν -και στην Ευρώπη- ότι η ελληνική κοινωνία έχει πληρώσει πολύ ακριβά το λογαριασμό των μνημονίων". Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ ότι συνεχίζουν "μία λογική καταστροφολογίας", τους συνέστησε ψυχραιμία, ενώ πρόσθεσε: "Καταλαβαίνω τον πανικό κάποιων αφού βρισκόμαστε πλέον σε μία νέα φάση και η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να ορίσει τους όρους του παιχνιδιού".

Εκτίμησε ότι στον δρόμο για τις εκλογές αυτό που θα κυριαρχήσει είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών σχεδίων. "Το κατά πόσο δηλαδή, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, θα μπορέσουμε να φύγουμε μπροστά και να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας και της δημοκρατίας ή αν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν και σε όσα μας οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή περιπέτεια", εξήγησε ο κ. Χαρίτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα