Χαρά Αμανατίδου: Η ακούραστη αντιδήμαρχος και το σπουδαίο έργο της στον δήμο Παύλου Μελά

Ένας δραστήριος αντιδήμαρχος είναι η χαρά του κάθε Δημάρχου. Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, Χαρά Αμανατίδου, είναι ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη που έχει στη διάθεσή του ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Τοποθετήθηκε στην αντιδημαρχία το 2017 και μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε δεκάδες τομές, παράγοντας ουσιαστικό έργο στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι συμπολίτες της την τίμησαν με την ψήφο τους και την ανέδειξαν πρώτη δημοτική σύμβουλο σε σταυρούς

στην Πολίχνη.

Η Χαρά Αμανατίδου συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε κάθε περιοχή του Δήμου, έθεσε σε λειτουργία το Δημοτικό Σπίτι που αποτελεί χώρο φιλοξενίας για γονείς από την επαρχία, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συνέβαλε στη δημιουργία του παιδικού σταθμού "Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη", έθεσε τις βάσεις για τον θεσμό του "Μαγεμένου Στρατοπέδου", λειτούργησε το παιδικό εργαστήρι των παιδικών σταθμών, συνέβαλε στη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας, θέσπισε τις "Μέρες Υγείας για τα παιδιά", το Φεστιβάλ Μαγειρικής, την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, την εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία, το Φεστιβάλ Παιχνιδιού, υλοποίησε αντικαπνιστική εκστρατεία δημιουργώντας παράλληλα αντικαπνιστικές παιδικές χαρές.

Σίγουρα, για να τα καταφέρει όλα αυτά είχε τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου, δεκάδων εθελοντών και ιδιωτών που στήριξαν ως χορηγοί τις ιδέες της. Ήταν αυτή, ωστόσο, που τα εμπνεύστηκε και για το λόγο αυτό της αξίζει ειδική μνεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα