Χαλκιδική: Πολλά εμπόδια και δυσκολίες αντιμετωπίζουν για ακόμα ένα καλοκαίρι τα άτομα με κινητικές αναπηρίες

Πολλά εμπόδια και δυσκολίες αντιμετωπίζουν για ακόμα ένα καλοκαίρι τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης, περίτρανη απόδειξη αποτελεί η περίπτωση της παραλίας της Νέας Καλλικράτειας, του Δήμου Νέας Προποντίδας, στον Νομό Χαλκιδικής.

«Εκτός του προβλήματος μη διάθεσης του απαιτούμενου συστήματος πρόσβασης SEA TRACK,

(λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως μας ενημέρωσαν θα είναι έτοιμοι το καλοκαίρι του 2021), έχουν προκύψει επιπρόσθετα προβλήματα που αφορούν στην συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού και των κατάλληλων μέσων πρόσβασης στην ακτή, όπως λόγου χάρη, ειδικά θαλάσσια αμαξίδια, διάδρομοι κίνησης των αμαξιδίων προς την ακτή, κ.α.

Όπως πληροφορήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης, οι σχετικές ενέργειες δεν έχουν προχωρήσει, την στιγμή που στην συγκεκριμένη παραλία υπάρχει γαλάζια σημαία, γεγονός που προϋποθέτει κάποια κριτήρια», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου και η αδιαφορία των αρχών, καθώς και η έλλειψη συντονισμού των δημοσίων υπηρεσιών αναφορικά με τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στις παραλίες για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, έχουν δημιουργήσει πολλά εμπόδια και δυσκολίες, στην προσπάθεια των ατόμων αυτών να επισκεφτούν κάποια παραλία προκειμένου να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θάλασσα, το οποίο είναι και τρόπος θεραπείας, με πολλούς ειδικούς να το συνιστούν.

Περίτρανη απόδειξη αποτελεί η περίπτωση της παραλίας της Νέας Καλλικράτειας, του Δήμου Νέας Προποντίδας, στον Νομό Χαλκιδικής.

Εκτός του προβλήματος μη διάθεσης του απαιτούμενου συστήματος πρόσβασης SEA TRACK, (λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως μας ενημέρωσαν θα είναι έτοιμοι το καλοκαίρι του 2021), έχουν προκύψει επιπρόσθετα προβλήματα που αφορούν στην συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού και των κατάλληλων μέσων πρόσβασης στην ακτή, όπως λόγου χάρη, ειδικά θαλάσσια αμαξίδια, διάδρομοι κίνησης των αμαξιδίων προς την ακτή, κ.α.

Όπως πληροφορήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης, οι σχετικές ενέργειες δεν έχουν προχωρήσει, την στιγμή που στην συγκεκριμένη παραλία υπάρχει γαλάζια σημαία, γεγονός που προϋποθέτει κάποια κριτήρια.

Η εικόνα βέβαια δεν διαφέρει δυστυχώς και σε άλλες παραλίες ευρύτερα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας, καθώς πολλά άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες και οι οικογένειές τους οδηγούνται στον αποκλεισμό από τις θάλασσες, με συνέπεια την κοινωνική τους απομόνωση.

Ο Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας - Θράκης καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ολοκληρώσουν τις όποιες διαδικασίες για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες.

Ειδικότερα, για το ζήτημα της παραλίας της Νέας Καλλικράτειας να δρομολογηθούν εκείνες οι ενέργειες, που θα καταστήσουν προσβάσιμη και ασφαλή την παραλία στα άτομα με αναπηρίες, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μέσα… στο φετινό καλοκαίρι!!!

Σε αντίθετη περίπτωση η Δημόσια Διοίκηση θα αποδείξει περίτρανα την στυγνή αδιαφορία της, τα βαλτωμένα πλοκάμια της γραφειοκρατίας της, και την ανεπάρκεια της, υψώνοντας για μια ακόμα φορά τείχη για ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Ευελπιστούμε στο υπόλοιπο του καλοκαιριού να δοθεί επιτέλους λύση… η τεχνογνωσία υπάρχει… αρκεί να την αναζητήσουν!!».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαλκιδική, Πολλά,chalkidiki, polla