Χαλκιδική: Πάνω από ένας τόνος δίχτυα ανασύρθηκε από το Στρατώνι (ΦΩΤΟ)

Πάνω από ένας τόνος εγκαταλελειμένα δίχτυα ανασύρθηκαν από ύφαλο στο βυθό της θάλασσας του Στρατωνίου, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, από τη Ghost Fishing Greece και τη Healthy Seas. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, τη συμμετοχή της AquaTec και της UFR Team καθώς και της Underwater Explorers της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα

με τη Healthy Seas, ο συγκεκριμένος ύφαλος στη θαλάσσια περιοχή του Στρατωνίου φιλοξενεί μια από τις ελάχιστες αποικίες ιππόκαμπων που υπάρχουν στην Ελλάδα και αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος που προχώρησαν στον καθαρισμό.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι 6 δύτες κατάφεραν να απομακρύνουν περίπου το 30% της κάλυψης ενός από τους υφάλους της περιοχής. "Δυστυχώς, ένας άλλος ύφαλος γύρω από το ξενοδοχείο καλύπτεται πλήρως από τα δίχτυα. Δεδομένου ότι αυτή ήταν η τελευταία κατάδυση της σεζόν για την ομάδα στην Ελλάδα, σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε το επόμενο έτος για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά και ελπίζουμε ότι θα γίνουμε μάρτυρες ακόμα μεγαλύτερου πληθυσμού υπέροχων ιππόικαμπων", αναφέρει η Healthy Seas.

Τα δίχτυα που συλλέχθηκα θα καθαριστούν από τη Nofir και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε εργοστάσιο της Aquafil, στη Σλοβενία, όπου θα μετατραπούν σε υψηλής ποιότητας νήμα.

Το φωτογραφικό υλικό είναι της Ghost Fishing Greece:

Keywords
Τυχαία Θέματα