Χαλκιδική: Έσωσε νεαρή φώκια που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα στη Σιθωνία (ΦΩΤΟ)

Από βέβαιο θάνατο έσωσε μία νεαρή φώκια στη Χαλκιδική, ο Χρήστος Λάμπος.

Η άτυχη φώκια είχε μπλεχτεί άσχημα δίχτυα στην περιοχή της Σιθωνίας και με κόπο μπορούσε να βγάζει λίγο το κεφάλι του από το νερό και να παίρνει ανάσες.

Όταν ο Χρήστος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, πλησίασε και προσεχτικά την απελευθέρωσε από το δίχτυ.

Αν η νεαρή φώκια είχε παραμείνει για περισσότερη ώρα στην κατάσταση αυτή πιθανότατα δεν θα τα κατάφερνε και θα πνιγόταν.

Το περιστατικό έκανε γνωστό η Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας.

Η Η MOm σχολίασε για το περιστατικό:

"Η τυχαία εμπλοκή σε δίχτυα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου κυρίως για τις νεαρές και άπειρες φώκιες, οι οποίες την άνοιξη, αφού έχουν απογαλακτιστεί από τις μητέρες τους, αρχίζουν τις μοναχικές εξερευνήσεις τους. Σωτήριες αντιδράσεις σαν αυτή του Χρήστου συναντάμε ευτυχώς όλο και πιο συχνά στη χώρα μας, κάτι που και μας γεμίζει χαρά αλλά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την ανάκαμψη των πληθυσμών της μεσογειακής φώκιας που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια".

Η MOm είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988 με τη νομική μορφή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου (Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό 1059/1988). Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα