Χαλκιδική: Ενισχύεται με δύο γιατρούς το Πολυδύναμο Ιατρείο Ιερισσού

Το επόμενο διάστημα, πιθανόν ως τα τέλη Ιουλίου, θα προκηρυχθεί η πρόσληψη 450 μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, στην οποία προβλέπονται 2 θέσεις γιατρών για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Ιερισσού (ενός παιδιάτρου και ενός γενικού ιατρού). Επίσης θα προκηρυχθεί 1 θέση παιδιάτρου για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και μία 1 θέση οδοντιάτρου για το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

Τα παραπάνω υποστήριξε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΑ,

Κατερίνας Ιγγλέζη με θέμα: «Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νομό Χαλκιδικής».

Στην απάντησή του ο Υπουργός τόνισε ότι συγκεκριμένες Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας στη Χαλκιδική είναι διαχρονικά υπο-στελεχωμένες και ότι παρότι τα Περιφερειακά Ιατρεία Συκιάς και Ιερισσού μετατράπηκαν σε Πολυδύναμα το 2006 και 2009 αντίστοιχα δεν λειτούργησαν ποτέ ως τέτοια.

Όπως είπε, τώρα δίνεται έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην κάλυψη των 1.500 οργανικών κενών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Δεσμεύτηκε δε ότι «το επόμενο χρονική διάστημα (πιθανότατα έως τα τέλη Ιουλίου) θα προκηρυχθεί η πρόσληψη 450 μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, αγροτικού και αστικού τύπου, που αντιστοιχούν στο 1/3 περίπου της κάλυψης αυτών των οργανικών θέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπονται 2 θέσεις για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο(ΠΠΙ) Ιερισσού (ενός παιδιάτρου και ενός γενικού ιατρού). Είναι η πρώτη φορά που προκηρύσσεται θέση παιδιάτρου στο ΠΠΙ Ιερισσού. Μέχρι δε την μόνιμη κάλυψη των θέσεων, το Ιατρείο Ιερισσού θα συνεχίσει να καλύπτεται με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών».

Ταυτόχρονα ο Υπουργός σημείωσε ότι προγραμματίζεται να ενισχυθεί η εργαστηριακή υποστήριξη του εν λόγω Ιατρείου, με μετασκευές και αναμορφώσεις των χώρων για να υποδεχθούν ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο. Τέλος, ανέφερε ότι «θα προκηρυχθεί 1 θέση παιδιάτρου για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και μία 1 θέση οδοντιάτρου για το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, με σκοπό να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες του Νομού με μόνιμο τρόπο».

Σε ότι αφορά το ΠΠΙ Συκιάς, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι εκτός του αγροτικού γιατρού που υπηρετεί σήμερα, έχει υπάρξει μέριμνα και έχει μετακινηθεί ήδη από 4 Ιουλίου ένας ειδικευμένος γιατρός γενικής ιατρικής.
Στην Αμμουλιανή, το κενό που έχει δημιουργηθεί μετά την άδεια της μονίμου γιατρού, όπως είπε ο Υπουργός, καλύπτεται από μετακινήσεις γενικών ιατρών που γίνονται από τα όμορα Κέντρα Υγείας της 4ης ΥΠΕ έως ότου επιστέψει η γιατρός που κατέχει την οργανική θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα