Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

Βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη έρχονται το Σαββατοκύριακο .

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει η ΕΜΥ, από το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, , σταδιακά η Κεντρική Στερεά, πιθανόν η Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν

τοπικά τα 9 Μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ από το μεσημέρι προβλέπονται τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν στα δυτικά και βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά και νότια έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή από τα φαινόμενα θα επηρεαστούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι και τις πρωινές ώρες πιθανώς και η Δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα