Χ. Θεοχάρης: Έχουν κινητοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ μίλησε τηλεφωνικά o υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σχετικά με τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική χθες το βράδυ.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί όλες οι πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σε ξενοδοχειακές και άλλες μονάδες. «Είχα ενημέρωση από το πρωί και συσκέψεις για να οργανώσουμε τις ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε τη θεομηνία» ανέφερε και σημείωσε «δεν είχαμε ζημιές σε κτίρια, περισσότερο υποδομές εξωτερικές.

Εδωσα εντολή να ξεκινήσει έλεγχος όλων των επιχειρήσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ώστε να δούμε να υπάρχουν μεγαλύτερες ζημιές», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Χαλκιδικής. «Δεν έχω άμεση ενημέρωση από τη ΔΕΗ. Είναι προφανές ότι η Πολιτική Προστασία και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν κινητοποιηθεί» ανέφερε σχετικά.

Στο επίκεντρο των δηλώσεών του βρέθηκε και ο τουρισμός στην περιοχή. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψουν τις διακοπές τους είτε να τις αναβάλουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με την πιθανή αποχώρηση τουριστών από την περιοχή, τόνισε: «μεγαλύτερο μέρος των τουριστών από τα Βαλκάνια είναι με αυτοκίνητο και έτσι είναι πιο εύκολο να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν». Ο υπουργός τουρισμού, έδωσε μάλιστα εντολή στον ΕΟΤ να βγουν δελτία Τύπου στο εξωτερικό που να ενημερώνουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μετά την κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

«Δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο καιρικό σε εξέλιξη και κοιτάζουμε να δούμε την καταγραφή των ζημιών και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε ξενοδοχειακές και άλλες μονάδες» τόνισε σχετικά με την επόμενη ημέρα στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού στο απόσπασμα της εκπομπής:

Keywords
Τυχαία Θέματα