Μπόικο Μπορίσοφ: Να κλείσουν τα σύνορα της ΕΕ για τους μετανάστες

Το άμεσο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες και την ίδρυση κέντρων για τους πρόσφυγες πολέμου εκτός του ευρωπαϊκού εδάφους θα προτείνει η Βουλγαρία, στην άτυπη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, τόνισε πως: «Αφού ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές, η ΕΕ θα πρέπει να ασχοληθεί με τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη, να φροντίσει για τους ανθρώπους που έφυγαν για να γλιτώσουν από εμπόλεμες καταστάσεις και να επαναπατρίσει τους υπόλοιπους».

Την

επιμονή του για το άμεσο κλείσιμο των των εξωτερικών συνόρων ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξε ο κ. Μπορίσοφ στο κοινοβούλιο όπου μετέβη απρόσμενα, ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης για να πληροφορήσει τη θέσης της Σόφιας σχετικά με το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Mακεδονικό Πρακτορείο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, μέσα από την ομιλία του, υποστήριξε πως θα πρέπει να ιδρυθούν κέντρα υποδοχής στη Λιβύη και την Τουρκία, στα οποία θα εξετάζονται οι υποθέσεις των μεταναστών προτού αυτοί να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τέλος, σχετικά με το φόβο που αισθάνονται οι χώρες τις κεντρικής Ευρώπης που αρνούνται να δεχτούν να παραλάβουν μετανάστες με το σύστημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων αλλά και με τις μεταναστευτικές ροές, η Βουλγαρία ελπίζει ότι θα δοθεί τέλος και στις δύο περιπτώσεις, τονίζει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα