Αρνητικός στη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στην Παναγία Φανερωμένη ο Δ. Θεσσαλονίκης

Η δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Ημέρας» για χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία του.

Κάτοικοι και επαγγελματίες στην γειτονιά της Παναγίας Φανερωμένης, στα δυτικά του δήμου Θεσσαλονίκης,

αντιδρούν στην απόφαση του ΟΚΑΝΑ να δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Απολλωνιάδος και Αγ. Νέστορος «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας» για χρήστες ναρκωτικών.

«Επειδή το προς χωροθέτηση χρήσης ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των δεκαπέντε μέτρων από την παιδική χαρά της περιοχής, επειδή σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων λειτουργούν τρία δημοτικά σχολεία και δύο γυμνάσια-λύκεια, επειδή απέναντι από τον προτεινόμενο χώρο λειτουργίας υπάρχει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτύρονται για την επιλογή του συγκεκριμένου ακινήτου και ζητούν να εξεταστεί η εγκατάσταση της μονάδας σε μη οικιστική περιοχή» ανέφερε ο πρόεδρος της Β’ δημοτικής κοινότητας Κωνσταντίνος Βαβούρας, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και την απόφαση της Κοινότητας ενάντια στην απόφαση του ΟΚΑΝΑ.

«Δεν πρέπει να προκρίνεται μια αμιγώς αστική περιοχή» είπε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος.

«Γι αυτό το λόγο παρότι δεν είναι στα καθήκοντα μας αλλά αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα των πολιτών, διερευνούμε χώρο ιδιαίτερα δόκιμο και σε πλησίον περιοχή με το υπνωτήριο αστέγων και προσπαθούμε να επιβάλλουμε στον ΟΚΑΝΑ την ακύρωση της όλης δράσης» πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Αηδονόπουλος σημείωσε ότι έχει ήδη γίνει δαπάνη 16.000 ευρώ από τον ΟΚΑΝΑ για να δημιουργήσει τη δομή χωρίς όμως νωρίτερα να προχωρήσει σε διαβούλευση με την τοπική αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα