Άρης: Ο Διαμαντόπουλος κυνηγά ρεκόρ του Κούη και ρεκόρ καριέρας

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος πέτυχε δύο γκολ στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας φτάνοντας τα 14 στη φετινή σεζόν.

Ο 29χρονος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 14 τέρματα σε 22 συμμετοχές και κυνηγάει αφενός έναν ρεκόρ του Ντίνου Κούη και αφετέρου την καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

Το ρεκόρ του Κούη

Τέσσερις αγώνες πριν από το φινάλε της σεζόν, Ο Διαμαντόπουλος έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ

από κάθε άλλον παίκτη του Άρη τα τελευταία 36 χρόνια (!) σε επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο τελευταίος που είχε σημειώσει πάνω από 14 τέρματα, ήταν ο Ντίνους Κούης το μακρινό 1981-82, όταν είχε βάλει 16 γκολ.

Επομένως, ο φορ του Άρη απέχει μόλις τρία γκολ για να ξεπεράσει την επίδοση του Κούη και να γράψει ιστορία σπάζοντας ρεκόρ 36 χρόνων.

Βέβαια, έχει ήδη γράψει ένα ιστορικό ρεκόρ, ως ο πρώτος παίκτης του Αρη που πετυχαίνει 14 γκολ σε μια σεζόν στη Β’ Εθνική, ξεπερνώντας τα 12 του Απόστολου Λιολίδη το 1997-98. Σε επίπεδο Super League, από το 2000 και μετά, την καλύτερη επίδοση έχει ο Χαβιέ Κάμπορα με 13 τέρματα (2009-10) και δεύτερος έρχεται ο Σέρχιο Κόκε με 10 γκολ τη σεζόν 2006-07.

Αξίζει βέβαια, να σημειωθεί ότι ο Ντίνος Κούης είχε ολοκληρώσει τη σεζόν 1980-81 με 20 γκολ, ενώ στην παραπάνω καταγραφή εξαιρούνται τα 21 τέρματα του Αντώνη Καπνίδη στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

Η καλύτερη επίδοση της καριέρας του

Με τα 14 γκολ σε 22 συμμετοχές φέτος, τα οποία έχει πετύχει σε 9 αγώνες, (στους πέντε από αυτούς έχει σκοράρει από δύο γκολ) ο Διαμαντόπουλος βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος της Football League.

Ο επιθετικός των "κιτρίνων", χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να ισοφαρίσει τα 15 που είχε φτάσει τη σεζόν 2014-15 με τον Ολυμπιακό Βόλου. Βέβαια, έχει άλλα τέσσερα παιχνίδια μπροστά του για να ισοφαρίσει και να ξεπεράσει την συγκεκριμένη επίδοση. Εάν το καταφέρει, θα γράψει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα