Αποστολή στον Άρη το 2019 ετοιμάζει ο Πούτιν

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για αποστολές στον Άρη ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκινώντας το 2019 με μια μη επανδρωμένη αποστολή.

"Σχεδιάζουμε μια μη επανδρωμένη αποστολή και στη συνέχεια επανδρωμένες αποστολές - βαθιά μέσα στο Διάστημα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος προσσελήνωσης και για την εξερεύνηση του Άρη. Η πιο κοντινή αποστολή είναι πολύ σύντομα, σχεδιάζουμε να στείλουμε μια αποστολή στον Άρη το 2019", είπε ο Πούτιν

σε συνέντευξή του, όπως μεταδίδει το RT.

Όπως ανέφερε, παράλληλα, το πρόγραμμα για την εξερεύνηση της σελήνης θα έχει ως στόχο τις πολικές περιοχές της σελήνης. "Οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να αποβιβαστούν στις πολικές περιοχές, γιατί υπάρχουν λόγοι να αναμένουμε ότι υπάρχει νερό εκεί. Υπάρχει έρευνα που πρέπει να γίνει".

Όσον αφορά στο πρόγραμμα προσσελήνωσης, τα σχέδια του Πούτιν περιλαμβάνουν μία δοκιμαστική αποβίβαση στον νοτιότερο πόλο της σελήνης το 2019, ενώ κάποια στιγμή κατά τη δεκαετία του 2040 ή του 2050, θα μπορούσε να εγκατασταθεί και μία βάση στη σελήνη.

Σημειωτέον πως η Ρωσία δεν έχει επιχειρήσει καμία αποστολή στον Άρη, έπειτα από την αποτυχημένη αποστολή του Phobos-Grunt το 2011, αλλά έχει συνεργαστεί με άλλα κράτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα