Αποστολή γραφικής ύλης στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία της Αλβανίας από τον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

Συγκίνηση προκάλεσαν στους παρευρισκομένους οι δυο επιστολές μαθητών των Ελληνικών Μειονοτικών Σχολείων της Αλβανίας, οι οποίες αναγνώσθηκαν χθες κατά τη διάρκεια μιας σεμνής και λιτής τελετής παράδοσης και αποστολής της Γραφικής ύλης και των Σχολικών ειδών στα Ελληνικά Μειονοτικά Σχολεία της Αλβανίας.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου η οποία υλοποιήθηκε δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας

και Δια Βίου Μάθησης.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαίδης παρέδωσαν στον εκπρόσωπο της «Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Επος 1940-194» τ. Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ευγένιο Χαϊτίδη 160 κιβώτια.

Στην ίδια αποστολή συμπεριλήφθηκαν και 30 δέματα για το οικοτροφείο Θηλέων Αργυρόκαστρου της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ.) μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Μάγδας Τσολάκη Νευρολόγου καθ. ΑΠΘ.

Τα παιδιά ανέφεραν:

«Στις μέρες μας το να δεχόμαστε ένα δώρο έστω και κάτι μικρό από την πατρίδα μας, μας δίνει ελπίδα και αισθανόμαστε την υποστήριξη της. Η χαρά αυτή δεν είναι μόνο για την αξία του δώρου αλλά περισσότερο γιατί νιώθουμε με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον της Ελλάδα προς εμάς και το σχολείο μας. Όλα αυτά μας κάνουν να νιώθουμε την υποστήριξη τους και μας βοηθούν να έχουμε καλύτερη καθημερινότητα προς τον δρόμο της μάθησης. Είναι σημαντικό το να σκέφτεσαι ότι η πατρίδα σου δεν σε έχει ξεχάσει. Για αυτό όποτε παίρνουμε ένα δώρο από την Ελλάδα αισθανόμαστε χαρά, συγκίνηση και το νόημα του να προσφέρεις και να δέχεσαι. Εμείς σαν μαθητές δεν έχουμε να τους προσφέρουμε κάτι εκτός από την ευγνωμοσύνη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Έτσι ελπίζουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι δίπλα μας όποτε την χρειαζόμαστε», έγραψε μαθήτρια Ελληνικού Μειονοτικού Σχολείου της Αλβανίας.

«Μερικές φορές σκέφτομαι για το αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι νοιάζονται για τον συνάνθρωπο τους για το αν έχει κατάλληλες συνθήκες ζωής. Τελικά μερικοί άνθρωποι μου αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με μεγάλη καρδιά.. Είναι αυτοί που μας νοιάζονται και σκέφτονται αρκετές φορές αν μας λείπει κάτι πολύ σημαντικό και προσπαθούν να κάνουν τις επιθυμίες μας πραγματικότητα ώστε να έχουμε μια καλή και άνετη ζωή στο σχολείο.Η φροντίδα και το ενδιαφέρον τους δεν περνάει απαρατήρητο από μας. αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταβάλλει πολλές προσπάθειες και θυσίες για εμάς και τους ευχαριστούμε πολύ», έγραψε μαθητής Ελληνικού Μειονοτικού Σχολείου Αλβανίας.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι:

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, οθόνες και εκτυπωτές, ( ένας για κάθε σχολείο) τους οποίους διέθεσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά από ενέργειες του Αντιπρύτανη κ. Στράτου Στυλιανίδη και των «DYSLEXIA CENTERS - PAVLIDIS METHOD» τετράδια γραφής, ζωγραφικής, μπογιές, στυλό, χάρτες της Ελλάδος, ντοσιέ, σβηστήρες, ξύστρες, κιμωλίες, μαρκαδόροι, γεωμετρικά όργανα, αριθμητήρια, εγκυκλοπαίδειες, βιβλία, παραμύθια, σχολικές τσάντες, βιβλία, DVD με ταινίες του Ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, μηχάνημα προβολής, μπάλες ποδοσφαίρου, ηλεκτρικές θερμάστρες κ.α

Τα Σχολεία τα οποία θα παραλάβουν την γραφική ύλη είναι:

1. Σχολείο Αγίων Σαράντα,

2. Σχολείο Φοινίκης,

3. Σχολείο Μεσοποτάμου,

4. Σχολείο Αργυροκάστρου,

5. Λύκειο Δερβιτσάνης

6. Λύκειο Βουλιαρατών και Οικοτροφείο Βουλιαρατών

7. Γενικό Λύκειο Λειβαδιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα