Αποκαλύφθηκε μεγάλη φυτεία με οπιούχες παπαρούνες στη Βοιωτία (ΦΩΤΟ)

Μια υπόθεση με καλλιέργεια μεγάλης έκτασης οπιούχων φυτών παπαρούνας, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών σε αγροτική περιοχή.

Συγκεκριμένα στο Νεοχωράκι Θηβών οι αστυνομικοί εντόπισαν καλλιέργεια με 3.700 φυτά παπαρούνας από τις οποίες μπορεί να παραχθεί από μορφίνη μέχρι ηρωίνη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης τρεις από τους συλληφθέντες στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη

χώρα μας.

Όπως διακριβώθηκε, ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από παρακείμενη αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη αποθήκη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών («παπαρούνες»), συνολικού μεικτού βάρους (8) κιλών και (50) γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 64χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος ομοίως για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης προέκυψε ότι ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω αποθήκης, απασχολούσε παράνομα, ως εργάτες, τρεις από τους αλλοδαπούς, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα, διευκολύνοντας την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενδεικτικά για το πρώτο τετράμηνο του 2018, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, διαχειρίστηκαν (179) υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές (253) άτομα, ενώ κατάσχεσαν πάνω από (13) κιλά κάνναβης, πάνω από (600) γραμμάρια κοκαΐνης, και περισσότερα από (200) γραμμάρια ηρωίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα