Απόφοιτοι, γονείς, μαθητές και κάτοικοι στην 1η Γιορτή του 5ου Γυμνασίου της Κριεζώτου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Εδέσματα, μουσική και χαρούμενα πρόσωπα συνθέτουν το σκηνικό στην 1η Γιορτή του 5ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται επί της οδού Κριεζώτου, στη Θεσσαλονίκη. Μικροί και μεγάλοι, γονείς και μαθητές των δύο σχολείων του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου, καθώς και οι κάτοικοι της γειτονιάς βρέθηκαν λίγο μετά τις 18:30 έξω από τις εγκαταστάσεις του σχολείου προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτή τη γιορτή.

Στόχος αυτής της γιορτής γειτονιάς είναι να έρθουν κοντά κάτοικοι και απόφοιτοι του σχολείου αλλά και να αξιοποιηθεί κατάλληλα το ιστορικό κτίριο επί της οδού Κριεζώτου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του 5ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Χατζόπουλος ανέφερε ότι «συνδιοργανώνουμε αυτή τη γιορτή γειτονιάς, για να γιορτάσουμε το επίπεδο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα δημόσιο σχολείο. Το όνομα "θρυλικό" για το 5ο, ουσιαστικά βάζει τις βάσεις σε αυτό το πλαίσιο. Πέρσι παραδόθηκε το καινούριο κτίριο του 5ου Γυμνασίου και ξεκίνησε μία νέα εποχή για το Γυμνάσιο. Θέλουμε να ξεκινήσει και μια νέα εποχή και για το Λύκειο, το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια από το 2013, βρίσκεται στα λυόμενα της Παραλίας. Με αυτή τη γιορτή Θέλουμε να αποκτήσουμε και άλλους συμμάχους σε αυτή τη προσπάθεια έτσι ώστε το Λύκειο να επιστρέψει στη φυσική του έδρα».

«Είναι μια πολύ ωραία γιορτή μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που υπήρχε ένας διαγωνισμός ανάμεσα στα δύο σχολεία. Κάνουμε αυτή τη μεγάλη συνάντηση για να διαμαρτυρηθούμε και για το παλιό κτίριο που έχει μείνει κενό και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το σχολείο» υποστήριξε από την πλευρά της η διεθύντρια του 5ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Ζωή Τερλιμπάκου.

Σημειώνεται το 5ο Λύκειο που είχε έδρα στην οδό Κριεζώτου στεγάζεται από το 2013 σε λυόμενα στην οδό Μαρία Κάλλας. Μέσα από αυτή την γιορτή οι διοργανωτές ζητούν να επιστρέψει το 5ο Λύκειο στον χώρο που στεγάζονταν αρχικά.

Παράλληλα, με την γιορτή στον χώρο του σχολείου υπάρχει έκθεση φωτογραφιών από το διατηρητέο κτήριο, σε όλες τις φάσεις λειτουργίας του, ενώ την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά συγκροτήματα από μαθητές και απόφοιτους αλλά και καθηγητές.

Η πρόεδρος της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Αργυρώ Κουράκη τόνισε ότι "ξεκινήσαμε τη δράση "αγαπώ την πόλη, υιοθετώ την γειτονιά μου", με στόχο να ενεργοποιήσουμε παρά πολλές γειτονιές κι να αποκτήσουν οι γειτονιές ταυτότητα, με κάποιο συμβάν. Φροντίζουμε να είναι το σχολείο ο πυρήνας αυτής της δράσης, ενεργοποιώντας τους γονείς, την γειτονιά, τους δημότες και να ενεργοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες".

Την "1η γιορτή του 5ου της Κριεζώτου" διοργανώνουν η Ε’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ο Σύλλογος Αποφοίτων του 5ου Γυμνασίου –Λυκείου Θεσσαλονίκης , οι Σύλλογοι: Γονέων και Κηδεμόνων-οι Διευθύνσεις- οι Διδάσκοντες- οι Μαθητές των δύο σχολείων του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου, καθώς και οι κάτοικοι της Γειτονιάς.

Η γιορτή πραγματοποιςίται στο πλαίσιο δράσεων της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας "Αγαπώ την Πόλη μου – ‘’Υιοθετώ την Γειτονιά μου’’ Να αποκτήσουν οι Γειτονιές «Ταυτότητα»".

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο του thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα