Από το 2020 και μετά αναμένεται το iPhone 5G

Η Apple δείχνει διατεθειμένη να λανσάρει μια κινητή συσκευή, βασισμένη στο ultra-fast 5G δίκτυο από το 2020 και μετά…

Αυτό μπορεί να σημαίνει πως η Samsung θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερους πελάτες σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη δική της 5G κινητή συσκευή μέσα στο 2019, ωστόσο η ιστορία έχει δείξει πως η Apple

συνηθίζει να κινείται με αυτό τον τρόπο και να μην βιάζεται στην προώθηση προϊόντων, με στόχο να πετύχει την τελειοποίησή τους. Εξάλλου και με τις γενιές 3G και 4G της κινητής τεχνολογίας, η Apple τήρησε στάση αναμονής πριν εμπλακεί σε αυτές με το iPhone. Τα τηλέφωνα 3G υπήρχαν ήδη όταν η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο της iPhone το 2007. Ωστόσο, εκείνη έκανε τους πελάτες της να περιμένουν μέχρι το δεύτερο μοντέλο της σειράς το 2008, για να παρουσιάσει το iPhone 3G.

Ομοίως, το πρώτο τηλέφωνο 4G - το HTC Evo - κυκλοφόρησε στην αγορά στις αρχές του 2010. Η Apple, από την δική της πλευρά, περίμενε μέχρι το 2012 για να παρουσιάσει το πρώτο iPhone 4G, το iPhone 5.

Και φυσικά η καθυστέρηση από την πλευρά της Apple και σε αυτό το κομμάτι (mobile δίκτυα), αποτελεί προϊόν στρατηγικής, καθώς θέλει πρώτα να παρατηρήσει τα υπέρ και τα κατά της κάθε νέας τεχνολογίας, να λύσει πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν και να εμφανίσει προϊόντα έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση. Στην περίπτωση της 5G τεχνολογίας, ο λόγος μπορεί επίσης να έχει να κάνει με τη μάχη της Apple με την Qualcomm. Η Qualcomm κατέχει ηγετική θέση στην τεχνολογία 5G, ενώ αν η Apple έχει αποφασίσει να βασιστεί αποκλειστικά στα chips της Intel, τότε ενδεχομένως αυτά να μην είναι ακόμα έτοιμα προς χρήση.

Από εδώ και στο εξής, θα περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν η απόφαση αυτή της Apple να ακολουθήσει τους ανταγωνιστές στην 5G τεχνολογία αποδειχθεί επιζήμια για εκείνη, έπειτα και από την πρόσφατη πτώση στην αξία της μετοχής της.

Πηγή: ired.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα