Από σήμερα κάνουμε πικ- νικ στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, παρέα με αγαπημένες ταινίες και καλή μουσική!

Από σήμερα κάνουμε ΠΙΚ-ΝΙΚ, παρέα με αγαπημένες ταινίες και μουσική στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης!

Καλαθάκια, καρό τραπεζομάντηλα, ταινίες και μουσική γεμίζει για μία ακόμη χρονιά ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival επιστρέφει ανανεωμένο με πολλές εκπλήξεις και υπόσχεται να σας προσφέρει την πιο όμορφη ανάμνηση του καλοκαιριού!

Το ραντεβού

δίνεται σήμερα το απόγευμα και μέχρι την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πικ-νικ τους να σε έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της πόλης.

«Είναι τρεις μέρες, έκτη χρονιά. Είμαστε χαρούμενοι γιατί η Θεσσαλονίκη τώρα πια το ξέρει και το περιμένει από την αρχή του καλοκαιρού. Η συνεργασία μας με την Εφορία Αρχαιοτήτων ήταν εξαιρετική», αναφέρει μιλώντας στο thestival.gr η Αθηνά Ριζοπούλου, μέλος της Parenthesis.

Μουσικές από ενδιαφέροντα σχήματα της πόλης και αγαπημένες ταινίες θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, με τους διοργανωτές να επιφυλάσσουν εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Ο Μιχάλης Σπανός, ιδρυτικό μέλος της Parenthesis, τονίζει ότι οι επισκέπτες του ΠΙΚ-ΝΙΚ δεν έρχονται μόνο για να ακούσουν μουσική ή να δουν μία ταινία, αλλά για να ζήσουν τη συνολική εμπειρία, να καθίσουν, να ξαπλώσουν σε ένα δημόσιο αρχαιολογικό χώρο. «Είναι πολύ ενδιαφέρον διότι υπάρχει μια εξέλιξη από την πρώτη χρονιά μέχρι και φέτος. Ο κόσμος ανταποκρίνεται στη λογική του ΠΙΚ-ΝΙΚ. Έρχεται οργανωμένος, φέρνει τα καλαθάκια του, τις κουβέρτες του, τα καθίσματά του και μπαίνει στην ουσία του ΠΙΚ-ΝΙΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αγαπημένες ταινίες και μουσικά σχήματα της πόλης!

Φέτος το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival φέρνει μερικά από τα πιο ενδιαφέρονται μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης, που θα δώσουν μία όμορφη νότα στο Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με ταινίες μικρού μήκους και κάθε βραδιά κλείνει με ένα φιλμ.

«Από την πρώτη χρονιά στόχος είναι να βρίσκουμε και να παρουσιάζουμε νέες μπάντες που έχουν ξεκινήσει από την πόλη, έτσι και φέτος έχουμε έξι σχήματα, με λίγο διαφορετικούς ήχους το καθένα, με πολύ ενδιαφέρον. Πάντα υπάρχει η ενότητα του μικρού μήκους, που μας αρέσει και τη διατηρούμε με ενθουσιασμό. Και βέβαια φέτος οι ταινίες με τις οποίες κλείνει κάθε βραδιά. Φέτος είναι τρεις πραγματικά πολύ αξιόλογες και καινούργιες ταινίες, το Lalaland, το Captain Fantastic και το Grand Budapest Hotel, Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα», σημειώνει η κα Ριζοπούλου.

Το φετινό ΠΙΚ-ΝΙΚ ξεκινά τη Τετάρτη 30 Αυγούστου με τους Yako Trio, τη μουσική συνύπαρξη τριών νέων παιδιών, που συνδέουν την παραδοσιακή ελληνική μουσική με την τζαζ, ενώ στη συνέχεια, ο Βασίλης Πετρίδης με τους Γκαϊλέ, παρουσιάζουν στο κοινό ένα μοναδικό κράμα παραδοσιακού, ρεμπέτικου και έντεχνου ήχου.

Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, στη σκηνή του ΠΙΚ-ΝΙΚ ανεβαίνουν λίγο μετά τις 19:00 οι πολλά υποσχόμενοι Cheek By Jowl, ένα αγγλόφωνο funk-rock συγκρότημα με blues-soul στοιχεία και επιρροές από την παγκόσμια pop σκηνή. Τους ακολουθεί η Elinna, που παρουσιάζει την πρώτη προσωπική της δουλειά, σε ύφος indie, rock και blues.

Την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του φετινού ΠΙΚ-ΝΙΚ, ο Δημήτρης Μπασλάμ ανεβαίνει στη σκηνή παρέα με τους μουσικούς του, για να αφηγηθεί τις αγαπημένες μελωδικές ιστορίες του, ενώ το μουσικό κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης, αναλαμβάνουν οι Caja Secreta, υποσχόμενοι ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της flamenco μουσικής.

Η ενότητα των ταινιών μικρού μήκους δεν θα λείπει και φέτος από το πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ. Το Animasyros, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών animation της Σύρου, συμπληρώνει φέτος τα δέκα του χρόνια και λίγο πριν την επετειακή του διοργάνωση, έρχεται στη Ρωμαϊκή Αγορά και φέρνει μαζί του κάποιες από τις ταινίες μικρού μήκους, που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις του τα τελευταία χρόνια.

Οι επισκέπτες το ΠΙΚ-ΝΙΚ θα μπορούν για ακόμη μια χρονιά να απολαύσουν αγαπημένες ταινίες στο πιο ξεχωριστό θερινό σινεμά της πόλης. Στην μεγάλη οθόνη του, παρουσιάζονται τρεις μοναδικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Την Τετάρτη 30/8, το πρόγραμμα ανοίγει το LaLaLand, μία ιστορία αγάπης για εκείνους που ονειρεύονται, τη ταινία που μάγεψε με τις εικόνες και την μουσική της ενώ κατέκτησε και το φετινό Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται την Πέμπτη 31/8, με την εύθυμη και συγκινητική ιστορία του Captain Fantastic, ενός πατέρα αποφασισμένου να μεγαλώσει τα έξι παιδιά του με σωματικά και πνευματικά αντισυμβατικό τρόπο και κλείνει την Παρασκευή 1/9 με ένα ταξίδι στο πιο μαγικό ξενοδοχείο όλων των εποχών, το Grand Budapest Hotel! Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, αφηγείται την ιστορία του, την τελευταία βραδιά του ΠΙΚ-ΝΙΚ στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Το ΠΙΚ-ΝΙΚ ταξιδεύει και σε άλλες πόλεις!

Αλλά το ΠΙΚ-ΝΙΚ δεν θέλει να μένει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Οι διοργανωτές ευελπιστούν το όμορφο φεστιβάλ να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όσους διαμένουν εκτός, να το γνωρίσουν από κοντά.

«Ελπίζουμε ότι από του χρόνου θα μπορέσει να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις. Είναι ένα όνειρο, που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια, το σχεδιάζουμε, το συζητάμε και ελπίζουμε του χρόνου όντως να γίνει», ανέφερε η κα Ριζοπούλου στο thestival.gr.

Το πιο ξεχωριστό καλοκαιρινό ραντεβού της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Η ώρα για το ΠΙΚ-ΝΙΚ έφτασε για αυτό, λοιπόν, πάρτε τα καλαθάκια σας και ελάτε στην Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης!

Εισιτήριο: για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3€

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 30/8
19.00 YakoTrio
20.00 Βασίλης Πετρίδης και οι Γκαϊλέ
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.15 LaLaLand

Πέμπτη 31/8
19.00 CheekbyJowl
20.00 Elinna
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.15 CaptainFantastic

Παρασκευή 1/9
19.00 ΔημήτρηςΜπασλάμ
20.00 CajaSecreta
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.30 GrandBudapestHotel

Info:
ΠΙΚ-ΝΙΚ 2017
30/8-1/9
Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
www.urbanpicnic.gr
Facebook: https://www.facebook.com/PicNicUrbanFestival/
Διοργάνωση: Parenthesis)

Keywords
Τυχαία Θέματα