Από αύριο θα γίνονται κανονικά οι εξετάσεις στα PET/CT του Παπαγεωργίου και του Θεαγενείου
Προς λύση οδεύει το πρόβλημα στη λειτουργία των μονάδων PET/CT στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης το οποίο πρόεκυψε λόγω της έλλειψης ραδιοφαρμάκου που είναι απαραίτητο για να γίνονται οι εξετάσεις. Η έλλειψη προκλήθηκε από το γεγονός ότι η εταιρεία που παράγει το ραδιοφάρμακο αδυνατούσε να το προμηθεύσει διότι είχε σταματήσει προσωρινά την παραγωγή λόγω βλάβης στα μηχανήματά της. Η εταιρεία που παράγει το ραδιοφάρμακο και εδρεύει στο Λαύριο ανακοίνωσε στις Διοικήσεις των δύο νοσοκομείων ότι αύριο θα γίνει κανονικά η αποστολή του καθώς αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.
Τα ραντεβού των ασθενών για εξέταση στο PET/CT από την περασμένη Δευτέρα έως και σήμερα ακυρώθηκαν, ενώ από αύριο αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά οι μονάδες PET/CT, ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα προγραμματισμένα ραντεβού, αλλά και να αναπληρωθούν όσα είχαν ακυρωθεί.
Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπάς, χαρακτήρισε σκανδαλώδες το γεγονός ότι υπάρχει μονοπώλιο στη παραγωγή του ραδιοφαρμάκου και ότι οι εξετάσεις που περιμένουν να κάνουν οι ασθενείς εξαρτώνται από μία εταιρεία. "Αν υπήρχαν και άλλες εταιρείες θα προμηθευόμασταν το φάρμακο από άλλες εταιρείες" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ Παπάς, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προτείνει εδώ και χρόνια τη λύση της κατασκευής στο Παπαγεωργίου, ειδικής μονάδας μικρού κυκλοτρονίου για επιτόπια παραγωγή του ραδιοφαρμάκου, που απαιτείται για τη συγκεκριμένη εξέταση ώστε να εκλογικευτεί το κόστος της εξέτασης και να επιτευχθεί αυτονομία του Νοσοκομείου με καθετοποίηση της διεξαγωγής των PET/CT εξετάσεων. Η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί γραπτώς, με τη μορφή οικονομοτεχνικής μελέτης, στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η ένταξη της πρότασης για την προμήθειας του μηχανήματος παραγωγής ραδιοφαρμάκο στο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" , καθώς υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Από τη διοίκηση του Θεαγενείου ανακοινώθηκε σήμερα ότι ομαλοποιείται η λειτουργία της μονάδας PET/CT του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου, μετά την αποκατάσταση του προσωρινού προβλήματος διακοπής προμήθειας του ραδιοφαρμάκου 18F-FDG. "Αποκαταστάθηκε το προσωρινό πρόβλημα που προέκυψε με την παραγωγή του ραδιοφαρμάκου 18F-FDG από την προμηθεύτρια εταιρεία, και από αύριο θα γίνονται κανονικά οι εξετάσεις στο τμήμα PET/CT του Θεαγενείου, το οποίο θα συνεχίσει την ολοήμερη λειτουργία του καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των ασθενών που προέκυψαν από την δυσλειτουργία των τεσσάρων ημερών" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Βλάχου.
Όπως επισημαίνει η κ. Βλάχου, η μονάδα PET/CT του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής Θεαγενείου λειτουργεί σε ολοήμερη βάση, με άρτιο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες των ογκολογικών και μη ασθενών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, Βορείου Ελλάδας και ευρύτερης περιφέρειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αλλαγμένος και εγκαταλελειμμένος ο Καμμένος στη Βουλή
- Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε ΠΑΝΤΑ και ποιες να μην πλένετε ΠΟΤΕ
- Ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτησε τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων!
- Θρήνος στην Αχαϊα: Πέθανε η Παναγιώτα Σπαλιάρα
- Η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό (pics)
- Κύμα φυγής από το ΚΙΝΑΛ – Νέα παραίτηση με ηχηρό «κατηγορώ»
- Καμένος αποχαιρετώντας τους στρατηγούς: «Θα πράξω αυτό που είναι σωστό»
- Καμμένος: «Αποχωρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας»
- «Καπνισμένα ερείπια»: ένα μυθιστόρημα για την τρομοκρατία
- Σπυρόπουλος και Σταρόβας «αδειάζουν» τον Ευθύμη Ζησάκη: «Θα βγει και από πάνω να μας καβαλήσει»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις thestival.gr
- Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής της Super League
- Από τον ΟΠΕΚΑ πλέον η καταβολή των προνιακών επιδομάτων
- ΠΑΟΚ: "Έδεσε" τον Λύρατζη ως το 2022
- Νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του Ηρακλή για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας
- ΠΓΔΜ: Ζυμώσεις εν όψει της ψηφοφορίας των συνταγματικών τροπολογιών
- ΠΑΟΚ: Έρχεται μέχρι τη Δευτέρα ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς
- Τι ζήτησε η ελληνική από τη σκοπιανή πλευρά για τα σχολικά εγχειρίδια
- Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Περιστέρι στο "Παλατάκι"
- Φ. Γεννηματά για Αλ. Τσίπρα: Το πιο πειθήνιο όργανο της Μέρκελ

- Τελευταία Νέα thestival.gr
- Ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτησε τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων
- Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Περιστέρι στο "Παλατάκι"
- Φ. Γεννηματά για Αλ. Τσίπρα: Το πιο πειθήνιο όργανο της Μέρκελ
- Τι ζήτησε η ελληνική από τη σκοπιανή πλευρά για τα σχολικά εγχειρίδια
- Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής της Super League
- Από τον ΟΠΕΚΑ πλέον η καταβολή των προνιακών επιδομάτων
- Η VW ετοιμάζει ένα νέο προσιτό ηλεκτρικό SUV
- ΠΑΟΚ: "Έδεσε" τον Λύρατζη ως το 2022
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έκθεση ζωγραφικής στην Αγορά Αργύρη
- Έσπασαν το «φράγμα» των 30 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές
- «Καπνισμένα ερείπια»: ένα μυθιστόρημα για την τρομοκρατία
- Euroleague: Δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης
- Χωρίς κόσμο ο Άρης στη Λάρισα
- Αυτός είναι ο πληθυσμός των κατεχομένων
- Βέμπερ από ΔΗΣΥ: To Κυπριακό, πρόβλημα όλων των ευρωπαίων (pics)
- ΔΗΜΑΡ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
- Δίκη απαγωγέων Λεμπιδάκη: «Είσαι ψεύτης, είσαι τρισάθλιος» ούρλιαξε σε μάρτυρα ένας κατηγορούμενος