Απ. Τζιτζικώστας: Nα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει εδώ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Τις ενέργειες τη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει στην Ελλάδα και να μη φύγει στο εξωτερικό, επισήμανε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική μαθητική παρέλαση, είμαστε όλοι περήφανοι για τα παιδιά μας, για τα οποία όμως θέλουμε το καλύτερο. Θέλουμε σύγχρονα σχολεία

χωρίς διπλοβάρδιες, σύγχρονα ανοιχτά στην έρευνα πανεπιστήμια, χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς ναρκωτικά.

Θέλουμε θέσεις εργασίας για να μένουν οι νέοι Έλληνες εδώ και να δημιουργούν. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πράξει και όχι με λόγια, βάζουμε τα δυνατά μας για να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες στα σχολεία μας, στα πανεπιστήμια μας, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει εδώ, να μη φύγει στο εξωτερικό και να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βούλα Πατουλίδου: Ξανά το "Όχι" επιβάλλεται λόγω των συνθηκών

&

Την πεποίθηση ότι το «Όχι» ξανά επιβάλλεται λόγω των συνθηκών έτσι ώστε την αυριανή μέρα όλα όσα έχουν πει οι πολιτικοί να γίνουν πράξη και τα παιδιά μας να μείνουν εδώ, εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου

«Το έπος του ΄40 ήταν ένα όχι απέναντι στην ισοπέδωση της αξιοπρέπειας και ενός υγιούς πατριωτισμού, Έλληνες ήταν τότε, Έλληνες είναι και τώρα. Ξανά το "Όχι" επιβάλλεται λόγω των συνθηκών έτσι ώστε την αυριανή μέρα όλα όσα έχουν πει οι πολιτικοί να γίνουν πράξη και τα παιδιά μας να μείνουν εδώ», ανέφερε η κ. Πατουλίδου.

Σταύρος Καλαφάτης: Οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Έλληνες αποτελούν την ελπίδα του Έθνους

Ελπίδα του έθνους χαρακτήρισε τους νέους Έλληνες και τις νέες Ελληνίδες, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας πως πρέπει να τους δοθούν τα απαραίτητα εφόδια για μια νέα ισχυρή Ελλάδα.

«Οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Έλληνες αποτελούν την ελπίδα του Έθνους. Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε τη δύναμη, τα εφόδια τις γνώσεις και τις δεξιότητες για μια νέα ισχυρή Ελλάδα .Ισχυρή Ελλάδα κοινωνικά, ισχυρή Ελλάδα οικονομικά και βεβαίως εθνικά», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Κώστας Γκιουλέκας: Η μαθητιώσα νεολαία μας θυμίζει το χρέος μας για το ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε

Την άποψη ότι μαθητιώσα νεολαία η οποία συμβάλει στον εορτασμό των εθνικών επετείων, θυμίζει σε όλους το χρέος για το ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας.

«Η μαθητιώσα νεολαία συμβάλλει στον εορτασμό των εθνικών μας επετείων και μας θυμίζει το χρέος μας για το ποια Ελλάδα θα τους παραδώσουμε. Είναι βαριά η ευθύνη στις πλάτες μας για να γυρίσουμε σελίδα», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

Γιάννης Σαρίδης: Χρέος του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι να δείξει τον δρόμο προς την εθνική μας ανεξαρτησία

Τα συγχαρητήρια του στους μαθητές που παρέλασαν έδωσε με τη σειρά του και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

"Χρόνια πολλά στην πόλη μας, χρόνια πολλά στη χώρα μας. Χρέος του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι να δείξει τον δρόμο προς την εθνική μας ανεξαρτησία γιατί ουσιαστικά η χώρα έχει απολέσει την εθνική κυριαρχία της", πρόσθεσε.

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για το μέλλον της πόλης και της χώρας μας στα νέα παιδιά

Την περηφάνια του για τους νέους και τις νέες που παρέλασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Πριν χρόνια είχα την τιμή να παρελάσω εγώ στον ίδιο δρόμο, σήμερα με το ίδιο καμάρι παρέλασε η σημερινή νεολαία της πόλης μας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς και εναποθέτουμε όλες μα τις ελπίδες και το μέλλον της πόλης και της χώρας μας στα νέα παιδιά», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Γιάννα Παναγοπούλου: Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν στη χώρα τους

Την άποψη ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για τους νέους να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν στη χώρα τους, εξέφρασε η Γιάννα Παναγοπούλου, Υπεύθυνη Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκπρόσωπος του Ποταμιού στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, μετά τη μαθητική παρέλαση.

«Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη τόσο το χειροκρότημά μας στις παρελάσεις όσο να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που δεν θα τα διώχνει. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν στη χώρα τους. Αυτή είναι σήμερα η πρόκληση για την πολιτική τάξη.

Και βέβαια έχουμε χρέος όλοι, πολιτικοί και πολίτες, να γυρίσουμε την πλάτη στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία που μας δηλητηριάζει και κρατάει τη χώρα καθηλωμένη στην οπισθοδρόμηση», τόνισε η κ. Παναγοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα