Αντρέα Καμιλέρι: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ο συγγραφέας του "Επιθεωρητή Μονταλμπάνο"

Δύσκολες είναι οι ώρες για το γνωστό Ιταλό συγγραφέα Αντρέα Καμιλέρι, «πατέρα» του γνωστού «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο».

Ο 93χρονος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σάντο Σπίριτο της Ρώμης, όπου μεταφέρθηκε μετά από καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο που υπέστη. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και στη διάγνωσή τους οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι.

Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, έπειτα από 7 ώρες νοσηλείας του Καμιλέρι, σημειώνεται πως ο συγγραφέας «διακομίσθηκε έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Στις πρώτες βοήθειες του έγινε καρδιοαναπνευστική

ανάνηψη, που επέτρεψε την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας. Ο Καμιλέρι βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μηχανική υποοστήριξη, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή».

Ο συγγραφέας αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το πρωί στο σπίτι του και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο ίδιος προετοιμαζόταν για να βρεθεί στο θέαμα στις Θέρμες του Καρακάλλα, όπου θα παρουσιαζόταν το έργο του για την «Αυτοϋπεράσπιση του Κάιν». «Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την 'κόπολα' (σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά την ανακοίνωση της κατάστασής του, το διαδίκτυο πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης, προκειμένου να «σταθούν» οι χρήστες στο δημιουργό του «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο» στον αγώνα που δίνει να κρατηθεί στη ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα