Ανοίγει πανιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας "Tornado" στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη χτυπά η καρδιά της ιστιοπλοΐας, καθώς ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης "Tornado", παίρνοντας τη σκυτάλη από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470, το οποίο φιλοξενήθηκε τον Ιούλιο στην πόλη.

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 5 Αυγούστου, 30 σκάφη από 11 χώρες θα αναμετρηθούν στα νερά του Θερμαϊκού, συμπεριλαμβανομένων αυτών των παγκόσμιων πρωταθλητών, Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη, αλλά και των πρωταθλητών Ευρώπης, Νίκο Μαύρο και Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο.

"Για

μας δεν έχει νόημα να πάρουμε ακόμη έναν παγκόσμιο τίτλο. Στόχος είναι να αφήσουμε παρακαταθήκη στα νέα παιδιά", τόνισε ο Κώστας Τριγκώνης, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να ενασχοληθούν με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ιορδάνη Πασχαλίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι μπροστά στην προσπάθεια που γίνεται από κοινού με τον Κώστα Τριγκώνη, για να ωθήσουν τα παιδιά στο άθλημα, "ακόμη ένας τίτλος θα ήταν ανούσιος".

Ο Αλέξης Ταγαρόπουλος, που μαζί με το Νίκο Μαύρο κατέκτησε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης, το οποίο έγινε στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, υπογράμμισε πως "προσδοκούμε φέτος να ανέβουμε στο βάθρο και να ανταμειφθούν προσπάθειες πέντε χρόνων", ενώ δε δίστασε να αναφέρει ότι υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα για τους ίδιους, διότι γνωρίζουν καλά τα νερά του Θερμαϊκού.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Τσαλίκης, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Τσικίνας και της Παγκόσμιας κλάσης "Tornado", Jurgen Jentsch, στάθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των ομίλων της πόλης για τη φιλοξενία διοργανώσεων μεγάλου βεληνεκούς.

Η διαδικασία των εγγράφων για τους συμμετέχοντες ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η δοκιμή των σκαφών από τους αθλητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα