ΑνφάνΓκατέ: Μυρωδιές ελληνικής κουζίνας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Ένας νέος χώρος που φιλοδοξεί να γίνει μία από τις κορυφαίες επιλογές στην εστίαση στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

Ο λόγος για το ΑνφάνΓκατέ, ένα café –bar restaurant με ελληνικό φαγητό, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις τσέπες.

Από το πρωί μπορείτε να πιείτε

τον καφέ σας συνοδεία ελληνικού brunch και στη συνέχεια μέχρι και το βράδυ τα εξαιρετικά πιάτα του καταστήματος, συνοδεία κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα.

Ο στόχος των ιδιοκτητών απλός. Θέλουν να «κακομάθουν» τους πελάτες τους, προσφέροντας τους καλό φαγητό, σε έναν όμορφο χώρο.

«Μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον πρότζεκτ να φέρουμε νέο κόσμο σε ένα κτίριο που είναι αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Σκεφτήκαμε να κάνουμε έναν χώρο που θα απευθύνεται σε όλους», τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, ο Νίκος Νυφούδης, ένας εκ των ιδιοκτητών του.

Μενού με Burger με βουβαλίσο καβουρμά και στιφάδο κάστανο

Το πιάτα του ΑνφάνΓκατέ είναι όλα φτιαγμένα από ελληνικά προϊόντα που βρίσκουμε στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές. Το μενού περιλαμβάνει από την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, την οποίο το κατάστημα προμηθεύεται από ένα μικρό παραγωγό στη Νάουσα, μέχρι αρνίσιο κότσι στη γάστρα με κρέμα τραχανά και ξινοτύρι Ηπείρου.

Διαθέτει ακόμα ένα διαφορετικό burger που δύσκολα θα βρείτε αλλού, καθώς αντί για μπιφτέκι περιέχει βουβαλίσιο καβουρμά.

Αν πάλι είστε vegetarian μην ανησυχείτε, δεν θα μείνετε στα ορεκτικά. Το ΑνφάνΓκατέ έχει φροντίσει και για σας, καθώς προσφέρει μεταξύ άλλων ένα εξαιρετικό στιφάδο με βάση τα κάστανα.

Όσον αφορά το brunch μπορείτε να δοκιμάσετε από στραπατσάδα και χανιώτικο μπουρέκι, μέχρι κρουασάν και ελληνικό πρωινό με μέλι Χαλκιδικής και μαρμελάδα εποχής.

Παιδότοπος με θέμα το φαγητό

Σχεδόν σε κάθε οικογενειακή έξοδο το μεγαλύτερο πρόβλημα των γονέων είναι το πώς θα πείσουν τα μικρά παιδιά να μείνουν στην καρέκλα τους προκειμένου οι ίδιοι να φάνε ήσυχα με την παρέα τους, αλλά και να μην ενοχληθούν οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου.

Το ΑνφάνΓκατέ δίνει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς στον χώρο λειτουργεί παιδότοπος με θεματική το φαγητό, όπου οι γονείς μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους, όσοι πίνουν τον καφέ ή τρώνε το φαγητό τους.

«Επειδή και εμείς έχουμε παιδιά και ψάχνουμε συνέχεια κάπου να περνάνε καλά και αυτά αλλά και εμείς, δημιουργήσαμε ένα χώρο φυλασσόμενο με κουζίνα και μανάβικο όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν και να μαθαίνουν για το φαγητό» ,εξηγεί ο κ. Νυφούδης.

Το ΑνφάνΓκατέ όχι μόνο για φαγητό και ποτό

Για να συμβαδίζει το ΑνφάνΓκατέ με το χώρο που το φιλοξενεί, σχεδιάζεται ένα ετήσιο πλάνο δράσεων, όπου η μητέρα και το παιδί αλλά και οποιοσδήποτε το επιθυμεί να πηγαίνει όχι μόνο για να φάει, αλλά και να πάρει μέρος σε δράσεις ή σεμινάρια.

Παράλληλα ο χώρος θα διακοσμηθεί με έργα γνωστών καλλιτεχνών, σε συνεργασία με την γκαλερί της Λόλας Νικολάου. Η αρχή έγινε με τον Γιώργο Τσακίρη.

Προσφορές σε φοιτητές και καθηγητές

Το ΑνφάνΓκατέ βρίσκεται σε μια περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται φοιτητική. Είναι κοντά στα πανεπιστήμια, στεγάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, ενώ κοντά σε αυτό υπάρχουν φοιτητικές γειτονιές.

Έτσι, από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα φοιτητικό πιάτο. Καθημερινά θα ετοιμάζεται ένα μαγειρευτό φαγητό το οποίο θα προσφέρεται ειδικά σε φοιτητές και καθηγητές σε χαμηλή τιμή, ενώ θα υπάρχει έκπτωση και στο υπόλοιπο μενού.

Info:

Ανφαν Γκατέ Ελληνική Κουζίνα
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
Αγιού Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 694 520 8799

Keywords
Τυχαία Θέματα