ΑΝΕΛ: Τα Lidl παραποιούν τα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα του έθνους

Την έντονη ενόχληση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προκάλεσε η κίνηση της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Lidl" να αφαιρέσει τους σταυρούς από εκκλησίες της Σαντορίνης, οι οποίες απεικονίζονται σε συσκευασία ελληνικών προϊόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστική Επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νομού Θεσσαλονίκης:

"Δυστυχώς δεν προξενεί έκπληξη η νέα προκλητική

συμπεριφορά της διεθνούς αλυσίδας υπεραγοράς «LIDL» η οποία με την πρόφαση του σεβασμού της πολυπολιτισμικότητας για ακόμα μια φορά αλλοιώνει και παραποιεί τα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα του έθνους.

Η ενέργεια του εν λόγω διεθνούς ομίλου να αφαιρέσει και να εξαφανίσει από συσκευασίες προϊόντων της τον σταυρό από μια μικρή εκκλησία της Σαντορίνης, το ιερότερο σύμβολο έθνους και ορθοδοξίας, συνιστά βεβήλωση των εθνικών και θρησκευτικών μας συμβόλων και εκλαμβάνεται σαφώς ως προσπάθεια διαγραφής της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του έθνους.

Είναι αδιανόητο στο όνομα οποιασδήποτε εμπορικής πολιτικής και των γραφιστικών προτεραιοτήτων οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης να στοχοποιούνται επανειλημμένα και αποκλειστικά τόσο η ιστορία όσο και η παράδοσή μας.

Η απολογητική απάντηση της εταιρίας δεν είναι ικανή να πείσει κανέναν, ιδίως όταν είναι ακόμα νωπή η παραποίηση της εθνικής μας σημαίας σε διαφημιστικό έντυπο τον περασμένο χρόνο, ενέργεια για την οποία η συγκεκριμένη εταιρία είχε πάλι απολογηθεί.

Η τήρηση της ουδετερότητας δεν επιτυγχάνεται με την αφαίρεση του σταυρού από ορθόδοξες εκκλησίες, αντιθέτως προκαλεί το κοινό αίσθημα καθώς επαναφέρει στην μνήμη μας παλαιότερες αλλά και πρόσφατες πρακτικές φασισμού και ενέργειες τυφλής θρησκευτικής βίας που οδηγούσαν στο σπάσιμο των σταυρών και την αφαίρεσή τους από τις εκκλησίες.
Αλήθεια, η αναφερόμενη εταιρία έχει προβεί σε ανάλογες πρακτικές προώθησης προϊόντων της παραποιώντας θρησκευτικά, εθνικά και πολιτιστικά σύμβολα άλλων χωρών και θρησκειών;"

Keywords
Τυχαία Θέματα