Ανδρέας Μανδρίνος: Η αλλαγή σελίδας στην τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται Απόστολος Τζιτζικώστας

«Είμαστε μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή σελίδας στην τουριστική προβολή της πόλης η οποία έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται Απόστολος Τζιτζικώστας», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM".

«Για εμάς υπάρχει μια ιστορική αλλαγή σελίδας στην τουριστική προβολή της πόλης η οποία έχει ονοματεπώνυμο, αυτό του βασικού χρηματοδότη

του οργανισμού του κυρίου Τζιτζικώστα που εμπνεύστηκε, εισηγήθηκε και πέρασε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στον Οργανισμό. Αυτές τις υιοθέτησε άμεσα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και την υλοποίηση όλων αυτών των αλλαγών ανέλαβε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου (πρόεδρος του ΟΤΘ) που σε εύλογο χρονικό διάστημα επανάφερε το κύρος και την αξιοπιστία στο Διοικητικό Συμβούλιο, το ενίσχυσε με την παρουσία νομικής συμβούλου και φτάσαμε στο επόμενο βήμα, να ανατεθεί από το Δ.Σ ο προγραμματισμός του marketing και της υλοποίησης των δράσεων σε επαγγελματία», υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος.

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ, είπε για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΘ, να αναλάβει «στο τιμόνι» για την προβολή και προώθηση της πόλης η μέχρι πρότινος υπεύθυνη μάρκετινγκ της ΕΞΘ Χρύσα Σαραβέλου, στο πλαίσιο συνέργειας. Ο κ Μανδρίνος ανέφερε ότι η γενική συνέλευση του Οργανισμού ενέκρινε 233.000 ευρώ για δράσεις προβολής και τόνισε ότι «έχει φτάσει η ώρα να σταματήσουν όλοι να κάνουν ενέργειες αποσπασματικά ο καθένας και να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ). Πιστεύουμε ότι για την πόλη είναι πολύ σημαντικό αυτό που έρχεται».

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ χαρακτήρισε μείζονος σημασίας το γεγονός ότι Οργανισμός Τουριστικής Προβολής διέπετε πλέον από έναν κανονισμό λειτουργίας ιδιαίτερα αυστηρό στις διαδικασίες αξιολόγησης και υλοποίησης δράσεων, «που προσδίδει πλήρη διαφάνεια και ταυτόχρονα εκθέτει όποιον τυχόν δραστηριοποιηθεί χωρίς πρώτα να λάβει την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας διότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αυθαιρεσίες καθώς θα πρέπει όλα να γίνονται βάση προγραμματισμού και βάση έγκρισης του Δ.Σ το οποίο το έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη». Σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο «ήρθε η ώρα να ενταχθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στον τουρισμό κάνω από μια ενιαία γραμμή. Δεν είναι εύκολο, υπάρχουν συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά αν θέλει η πόλη να πάει μπροστά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτή τη βούληση την έχει ο κ Τζιτζικώστας γνωρίζω και τη βούληση του δημάρχου εφόσον αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η συγκυρία και αυτή η βούληση θα πρέπει να γίνει πράξη. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά με την αισιοδοξία δε γίνεται τίποτα χρειάζεται δουλειά».

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης ο κ Μανδρίνος σημείωσε ότι αν και η χρονιά που έκλεισε ήταν καλή ωστόσο εντοπίστηκαν προβλήματα μέσα στο 2018 καθώς όπως είπε ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας καταστροφικός, η Θεσσαλονίκη έκλεισε με -1%. «Αυτή η πτώση της πληρότητας προήλθε από τις αλλεπάλληλες αναβολές πτήσεων από τις προσγειώσεις σε άλλα αεροδρόμια. Το άσχημο δεν είναι η πτώση είναι η δυσφήμιση που έχει υποστεί ο τουρισμός της πόλης. Δεν είναι μόνο που δεν έγιναν κάποιες πτήσεις. Έρχονταν οι πτήσεις δεν μπορούσαν να προσγειωθούν και πηγαίναν κάπου άλλου. Μέσα στα αεροπλάνα υπήρχαν πελάτες που υπέστησαν ταλαιπωρία, αυτό μεταφέρθηκε στις χώρες τους και δυσφημίστηκε ο προορισμός» τόνισε ο κ Μανδρίνος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με την αποπεράτωση των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αυτά τα προβλήματα θα λυθούν. Ο κ Μανδρίνος ξεκαθάρισε ότι η FRAPORT δεν έχει ευθύνη για τα έργα της τομής των διαδρόμων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», τονίζοντας ότι «καλό θα είναι να εντατικοποιήσει τις βελτιώσεις όσο μπορεί πριν ανοίξει η θερινή σεζόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρέας Μανδρίνος, Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας,andreas mandrinos, thessalonikis, apostolos tzitzikostas