Αναβάθμιση έξι παιδικών χαρών συνολικού προϋπολογισμού 388.616 ευρώ στο δήμο Θερμαϊκού

Στην αναβάθμιση έξι παιδικών χαρών θα προχωρήσει ο δήμος Θερμαϊκού, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 388.616 ευρώ.

«Εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης παιδικών χαρών και την ασφαλή λειτουργία αυτών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η χωρίς κινδύνους χρήση τους από τα παιδιά, ο δήμος Θερμαϊκού επιδιώκει να προβεί σε επεμβάσεις αναβάθμισης. Από το συνολικό ποσό της πράξης τα 225.000,00 ευρώ καλύπτονται από το πρόγραμμα,

ενώ τα υπόλοιπα163.616,00θα καλυφθούν από ιδίους πόρους», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Οι προβλεπόμενες εργασίες προορίζονται για τις παιδικές χαρές Άνω Περαίας στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, Ν. Επιβατών στην Μακεδονομάχου Πύρζα και στη Λογοθέτου, Κάτω Περαίας στην οδό Μηδείας 62Α, Νέας Μηχανιώνας στην οδό Μελίνας Μερκούρη και Επανομής, πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίες θα αναβαθμιστούν ώστε να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά τους.

Στόχος του έργου είναι η λειτουργική και αισθητική ανάπλαση και η συνολική αναβάθμιση των παιδικών χαρών, με τη συνακόλουθη δημιουργία ποιοτικών, ασφαλών και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοινόχρηστων χώρων - παιδικών χαρών, που αναμένεται να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της δημόσιας αστικής ζωής των κατοίκων της περιοχής, αποτελώντας πόλο αναψυχής για τα παιδιά και τους συνοδούς τους. Επιπλέον, επιδιώκεται η αισθητική ομοιομορφία των χώρων, αλλά και η ενεργειακή ανεξαρτητοποίησή τους, με την τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών του αειφόρου σχεδιασμού.

Για τη νέα υποβολή χρηματοδότησης έργων του Δήμου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε: «Συνεχίζουμε σταθερά και συντονισμένα να προετοιμάζουμε και να υποβάλλουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα ολοκληρωμένες προτάσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να παραδίδουμε έργα που διευκολύνουν, βελτιώνουν και εξωραΐζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ιδιαίτερης σημασίας όμως είναι και οφείλουν να είναι, όσα έχουν ως κύριους αποδέκτες και άμεσα ωφελούμενους τα παιδιά. Στην περίπτωση αυτή, το χρέος μας απέναντί τους είναι μεγαλύτερο και ανάλογη και η προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στο ρόλο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα