Ανατροπή από τον... πάγκο και νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στην άδεια Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έκανε ανατροπή με δύο γκολ που πέτυχαν οι δύο "χρυσές" αλλαγές του Λουτσέσκου (Μπίσεσβαρ και Κουλούρης) και νίκησε την Ξάνθη με 2-1 στην άδεια Τούμπα, για την 28η αγωνιστική της Super League.

Βρες όλα τα επίσημα προϊόντα ΠΑΟΚ

στα PAOK FC Official Stores

Στο 10ο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του μπροστά σε άδειες κερκίδες χωρίς θεατές, ο Δικέφαλος του Βορρά δυσκολεύτηκε και αγχώθηκε αρκετά απέναντι στην αξιόμαχη Ξάνθη που προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με γκολ του Γέντρισεκ μετά από λάθος των Κρέσπο και Πασχαλάκη.

Ωστόσο, οι "ασπρόμαυροι" γύρισαν το ματς και πήραν το προβάδισμα στο φινάλε, κερδίζοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν οι τρεις αλλαγές του Λουτσέσκου, που με την είσοδό τους στην αναμέτρηση έδωσαν τις λύσεις. Στο 67΄ μπήκαν ο Σάχοβ και ο Μπίσεσβαρ, με τον πρώτο να δίνει την ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει με εκπληκτική κεφαλιά, ενώ στο 84΄ μπήκε ο Κουλούρης που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του ένα λεπτό αργότερα (85΄) με κοντινή προβολή έπειτα από ασίστ του μεγάλου πρωταγωνιστή, Μπίσεσβαρ, με εκτέλεση φάουλ.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια σε κεφαλιές των Μαουρίσιο (36΄) και Βαρέλα (55΄) και αρκετές ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Με την σημερινή νίκη ο ΠΑΟΚ διατήρησε το απόλυτο νικών στην Τούμπα στην τρέχουσα σεζόν.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στην Ξάνθη, με ένα καλό σουτ του Κάστρο έξω από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης σε κόρνερ στο 3ο λεπτό. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Σιλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά νωρίτερα είχε δοθεί φάουλ για τράβηγμα του Κάστρο στον Αζεβέδο. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Βαρέλα που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 11΄ ο ΠΑΟΚ απείλησε με νέα κεφαλιά, του Πρίγιοβιτς αυτή τη φορά, που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, έπειτα από σέντρα του Αζεβέδο από αριστερά.

Άνοιξε το σκορ η Ξάνθη

Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό του παιχνιδιού με γκολ του Γέντρισεκ. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Κρέσπο που γύρισε την μπάλα προς τον Πασχαλάκη με κακή πάσα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πρόλαβε να κρατήσει την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο πριν βγει κόρνερ, αλλά η πάσα του ήταν λανθασμένη και κατέληξε στον Καμαρά. Ο παίκτης της Ξάνθης "έσπασε" την μπάλα στον Γέντρισεκ που έκανε το σουτ και νίκησε τον εξουδετερωμένο γκολκίπερ του Δικεφάλου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το γκολ της Ξάνθης, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης αλλά να δείχνει μπλοκαρισμένος στην ανάπτυξη.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27΄, όταν ο Κάμπος συνδυάστηκε με τον Αζεβέδο από αριστερά και άδειασε με ωραία προσποίηση τον Μπαξεβανίδη μέσα στην περιοχή, όμως η σέντρα του πέρασε ανεκμετάλλευτη καθώς ο επερχόμενος Μαουρίσιο δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα με κεφαλιά. Στο 29΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από δεξιά, τον Πρίγιοβιτς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά-πάσα στον Ελ Καντουρί και τον Ζίφκοβιτς να αποκρούει με εντυπωσιακή επέμβαση την κοντινή κεφαλιά του Μαροκινού παραχωρώντας κόρνερ.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Στο 36΄ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μαουρίσιο από κοντά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Πρίγιοβιτς με το αριστερό. Στο 39΄ εκδήλωσε ωραία αντεπίθεση η Ξάνθη με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Γέντρισεκ που σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Ξάνθη να προηγείται με 1-0 του ΠΑΟΚ, χάρη στο γκολ του Γέντρισεκ από το 16ο λεπτό.

Δεύτερο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ

Από το ξεκίνημα του β΄ μέρους ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση. Στο 55΄ οι "ασπρόμαυροι" είχαν δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Βαρέλα μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια από δεξιά. Δύο λεπτά μετά, στο 57΄, ο ΠΑΟΚ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά ολομόναχος από πολύ κοντά μετά από σέντρα του Λημνιού. Ο επιθετικός μονόλογος του Δικεφάλου συνεχίστηκε, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά με δύσκολη επέμβαση μία δυνατή εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια από μακρινή απόσταση στο 58΄, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα μακρινό σουτ του Κάνιας κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ξάνθης. Στο 63΄ ο Πρίγιοβιτς έβγαλε έξυπνη πάσα στον Κάμπος που έκανε κίνηση στην περιοχή, όμως δεν πρόλαβε ν εκτελέσει καθώς βγήκε ο Ζίβκοβιτς και πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα. Στο 66΄ ο Λημνιός επιχείρησε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά ήταν αδύναμο και ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε.

Ανατροπή για τον ΠΑΟΚ με γκολ από τις τρεις αλλαγές

Στο 67΄ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι τους Σάχοβ και Μπίσεσβαρ αντί των Κάνιας και Λημνιού. Αμφότεροι αποδείχτηκαν "χρυσές" λύσεις, καθώς ένα λεπτό μετά συνδυάστηκαν για το γκολ της ισοφάρισης. ο Σάχοβ έβγαλε την ασίστ με ωραία σέντρα από δεξιά στην περιοχή και ο Μπίσεσβαρ με έξυπνη, φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας. Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και έχασε καλή ευκαιρία στο 70΄ με άστοχο σουτ του Κάστρο μέσα από την περιοχή. Στο 73΄ ένα σουτ του Κάμπος έφυγε άουτ. Στο 74΄ ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με τον Μπίσεσβαρ που έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και το τεχνικό σουτ του πέρασε άουτ.

Η ανατροπή του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 85ο λεπτό με την τρίτη αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε στο ματς στο 84΄ και ένα λεπτό μετά σκόραρε με κοντινή προβολή, μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπίσεσβαρ με εκτέλεση φάουλ. Με γκολ που ήρθαν από τις τρεις αλλαγές του λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1 στο φινάλε. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+4΄) ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε από κοντά για το τρίτο γκολ όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ. Έτσι το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο (84΄ Κουλούρης), Μαουρίσιο, Κάνιας (67΄ Σάχοβ), Ελ Καντουρί, Λημνιός (67΄ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Πρίγιοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Φλίσκας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά, Γέντρισεκ (78΄ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς (62΄ Τριάδης), Φασίδης (71΄ Μελιόπουλος), Κάστρο

Keywords
Τυχαία Θέματα