Ανάσα για την δυτική Θεσσαλονίκη: Προχωρά ο διαγωνισμός για την διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά

Στη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σήμερα αναρτήθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση των μελετών.

Η οδός Λαγκαδά είναι μία από τις κυριότερες αρτηρίες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και εκτείνεται μέχρι την Εγνατία Οδό στον Κ4 στο Τιτάν.

Από την πλατεία Δημοκρατίας έως την διασταύρωση με την οδό Αγίων Πάντων έχει διαπλατυνθεί, επίσης από το Στρατόπεδο Παύλου Μελά μέχρι

τον κόμβο Τιτάν διαπλατύνθηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Παραμένει με μικρή διατομή το τμήμα από διασταύρωση με οδό Αγίων Πάντων μέχρι κόμβο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, μήκους 1 χλμ. δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη της ΠΚΜ, περιλαμβάνει το τμήμα από διασταύρωση με οδό Αγίων Πάντων μέχρι κόμβο στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, μήκους 1 χλμ. για την διαπλάτυνση του οποίου θα εφαρμοστεί διατομή των τριών λωρίδων ανά κατεύθυνση, εντός της ζώνης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού.

Το τμήμα επίσης περιλαμβάνει τους κόμβους σηματοδότησης Αγίων Πάντων, Παύλου Μελά (έχει μερικά μελετηθεί με τις παλιότερες εργολαβίες) και δυο( -τρεις) κόμβους μικρότερους.

Θα γίνει μελέτη των κυκλοφοριακών δεδομένων της οδού και μελέτη φωτεινής σηματοδότησης, καθώς και μελέτη οδοφωτισμού και ΗΛΜ εγκαταστάσεων ελέγχου κυκλοφορίας για συνολικά 4-5 κόμβους.

Keywords
Τυχαία Θέματα