Αμερικανικά ελικόπτερα και 300 Αμερικανοί στρατιώτες αναχωρούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Περίπου 300 στρατιώτες και 37 ελικόπτερα Black Hawk, μεταφορικά Chinook και επιθετικά Apache, του αμερικανικού στρατού θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν οι αξιωματικοί οι δυνάμεις της 4η αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των ΗΠΑ, αναχωρούν από το λιμάνι

της πόλης, πιο έτοιμοι από ότι ήρθαν και ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τους Έλληνες συναδέρφους τους.

Η άσκηση στην οποία συμμετείχαν, στην περιοχή του Βόλου, αποτελεί μέρος μια μεγαλύτερης άσκησης του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχής της Ευρώπης.

Τα ελικόπτερα και οι Αμερικανοί στρατιώτες συνεκπαιδεύτηκαν με Έλληνες στρατιώτες, τους τελευταίους 5 μήνες στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, όπου βρίσκεται 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.

Σήμερα ο Αμερικάνος Πρέσβης Τζέφρυ Ρ. Πάιατ και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνάντησαν από κοντά τους στρατιώτες των ΗΠΑ, για να ακούσουν τις εντυπώσεις τους από την άσκηση και την εμπειρία τους στη χώρας μας.

«Όπως με έχετε ακούσει να λέω σε πολλές περιπτώσεις, είμαστε επικεντρωμένοι στη Βόρεια Ελλάδα, αξιοποιώντας την ορμή που αποκτήσαμε από την παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κι επίσης βοηθώντας να επιβεβαιώσουμε τις ευκαιρίες εδώ.
Χαίρομαι πολύ που βρισκόμαστε εδώ με τον κ. Θεοφάνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του λιμανιού, για να δούμε τους νέους γερανούς. Ενδιαφερόμαστε για την επιτυχία και τη ζωτικότητα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, διότι αυτό συνδέεται με το ενδιαφέρον και την επιτυχία και τη ζωτικότητα της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θράκης», τόνισε ο κ. Πάιατ.

«Αυτές οι ασκήσεις με τους συμμάχους μας επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά την υψηλότατη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων μας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που μας έλεγαν οι Αμερικανοί χειριστές, ότι βρήκαν την συνεργασία εξαιρετικά χρήσιμη. Οι ένοπλες δυνάμεις μας σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν ότι είναι πανέτοιμες και ισχυρές και μπορούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας», ανέφερε από την πλευρά του περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα