Αλέξης Τσίπρας: Είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός

Στη διαβεβαίωση ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο πρόκειται

για τον πρώτο προϋπολογισμό που κατατίθεται μετά από οκτώ χρόνια χωρίς την ανάγκη επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι, η Ελλάδα επιστρέφει ανακτώντας την οικονομική της αυτοδυναμία, ανακτώντας το κύρος της στη διεθνή σκηνή και έχοντας την ευκαιρία να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος που την οδήγησαν στη κρίση.

«Παραλάβαμε μια χώρα και μια οικονομία που βρισκόταν στον γύψο της ύφεσης και της καταστολής», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι κυβερνούσαν «με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με ΜΑΤ και δακρυγόνα στη πλατεία Συντάγματος».

Ακόμα τόνισε ότι την προηγούμενη κυβέρνηση «την έριξε ο λαός και κανένας άλλος», ενώ επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις «που κανείς δεν είχε κάνει πριν» και οι οποίες «αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς».

"Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για την εισαγωγή της ομιλία του κ. Μητσοτάκη", είπε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, είπατε ότι ο Αϊνστάιν είπε «είναι παράνοια να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα» αλλά δεν το έχει πει ποτέ ο Αϊνστάιν είναι από τα ψέματα του διαδικτύου.

Για τον 8ο στη σειρά προϋπολογισμό , όλως παραδόξως πριν τον προϋπολογισμό δεν ήρθαν οι θεσμοί να μας πουν για νέα μέτρα, είπε ο πρωθυπουργός.

Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν είχε κάνει πριν, είπε ο Αλέξης Τσίπρας .

«Και σήμερα που αυτές οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια και αποδίδουν καρπούς, η Ελλάδα έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα στη διεθνή κοινή γνώμη από αυτή που μας αφήσατε εσείς περίπου τρία χρόνια πριν.

Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, με ανεργία κοντά στο 27%, με μηδενική αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους αλλά και στις διεθνείς αγορές, με τα επιτόκια δανεισμού για τα δεκαετή ομόλογα να αγγίζουν το 8%».

Keywords
Τυχαία Θέματα