Αλεξανδρούπολη: Δέκα τραυματίες από την κακοκαιρία - Καταστροφές από το χαλάζι

Όλο το βράδυ συνεχίστηκε η κακοκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η εκδήλωση της οποίας άρχισε χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Σημαντικές καταστροφές υπέστησαν καλλιέργειες, επιχειρήσεις, οικίες και οχήματα λόγω χαλαζόπτωσης στους οικισμούς της Μάκρης, των Δικέλλων και της Μεσημβρίας.

10 τραυματίες από την κακοκαιρία στην Αλεξανδρούπολη

Συνολικά δέκα άτομα, τα οποία τραυματίστηκαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας, προσήλθαν χθες το βράδυ στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΤΕΠ, Κώστα Παπαθεοδώρου,

από τους τραυματίες, μόνο ένας 66χρονος, που έφερε χτύπημα στο κεφάλι από πτώση, έχρηζε νοσηλείας, ενώ οι υπόλοιποι εννέα χαρακτηρίζονται ως ελαφρά περιστατικά καθώς αφορούσαν κυρίως τραυματισμό από τη χαλαζόπτωση.

Ζημιές από την κακοκαιρία -Καταστράφηκαν οι ελιές

Στο 105% εκτιμά τη ζημία που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί στην περιοχή της Μάκρης ο πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μάκρης Έβρου, Δημοσθένης Χατζηνικολάου. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σφοδρή κακοκαιρία με την έντονη χαλαζόπτωση έχει πλήξει το 90% των ελαιόδεντρων. «Από τη Μεσημβρία μέχρι την περιοχή του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης η ζημιά είναι στο 105%. Όλος ο καρπός κάτω. Από τις ελιές της Μάκρης να έχει μείνει μόλις το 10%. Μεγάλη η ζημιά, δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Ήδη περιμένουμε γεωπόνους του ΕΛΓΑ για μία πρώτη εκτίμηση της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου.

Σημειώνεται ότι το ελαιόλαδο της Μάκρης έχει ενταχθεί ήδη στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών, καθώς έχει δρομολογηθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου προϊόντος ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης). Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν από την κακοκαιρία σε Νάουσα και Βέροια.

Keywords
Τυχαία Θέματα