Αλ. Τσίπρας: Το τέλος του προγράμματος αποτελεί δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Επισκέπτεστε τη χώρα σε μια στιγμή που γυρίζουμε σελίδα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Ντομπρόβσκις. Ο πρωθυπουργός με αφορμή το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης σημείωσε ότι το τέλος του προγράμματος αποτελεί μια δίκαιη εξέλιξη για τον

ελληνικό λαό και τις θυσίες του, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα στο μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αναμένουμε τα απαραίτητα μέτρα για το χρέος που θα σημάνουν την οριστική και διαρκή έξοδο της χώρας στις αγορές».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφορικά με την συμφωνία για το «Μακεδονικό» επεσήμανε ότι «έχουμε ιστορική συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σημείωσε τα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζοντας ως καλά νέα την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

«Εργαζόμαστε για μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ενώ έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρέτισε τη συμφωνία ΕλλάδαςπΓΔΜ για το ονοματολογικό και τόνισε την αλλαγή σελίδας.

Τέλος ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι «έχει γίνει πολύ δουλειά και τώρα έχει έρθει η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα