Αλ. Τσίπρας σε επαγγελματίες της εστίασης: Λεφτά υπάρχουν, εσείς δεν τα έχετε

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη.

Αρχικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε τους επαγγελματίες από τον κλάδο της εστίασης για το τρόπο με τον οποίο λειτουργούν,

στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης, του παρουσίασαν μια σειρά προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.

Συγκεκριμένα, στην ατζέντα της εισαγωγικής συζήτησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων τα εργασιακά δικαιώματα, η τεράστια έξαρση της ανεργίας που θα προκύψει το φθινόπωρο σύμφωνα με τους ίδιους, η έλλειψη ρευστότητας, την οποία χαρακτήρισαν ως σοβαρό ζήτημα καθώς και τα ενοίκια των επιχειρήσεων με αποτελέσματα, όπως σημείωσαν να δημιουργηθούν χρέη.

Για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση σχετικά με αυτόν τον κλάδο, υποστήριξαν ότι τους έδωσαν μια πρόσκαιρη χαρά και δήλωσαν ότι βρίσκονται σε μία άσχημη θέση.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι από την όλη κρίση προέκυψε και ένα ευχάριστο γεγονός. Ο κλάδος της εστίασης δεν είναι πλέον τελευταίος στις προτεραιότητες.

"Ένα ευχάριστο είναι ότι απέκτησε εμβέλεια ο κλάδος σας. Δεν είναι πια ο τελευταίος. Παραδέχομαι ότι ο τουρισμός και η εστίαση συνέβαλαν καθοριστικά να βγούμε από μνημόνια", είπε.

Επίσης, χαρακτήρισε σωστή την απόφαση της κυβέρνησης για προσωρινό λουκέτο στα καταστήματα εστίασης, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Όσον αναφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης που έφερε ο φονικός ιός, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως μόνο με "ζεστό" χρήμα θα υπάρξει αποτέλεσμα. Παράλληλα πρότεινε την ένταξη των εργαζομένων σε πρόγραμμα πλήρους κάλυψης του ασφαλιστικού κόστους και 40% του μισθολογικού, χωρίς περικοπή της εργασίας.

Για τον δανεισμό, σημείωσε πως θα πρέπει να στηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι στις δικές του προτάσεις ήταν η μείωση στο 6% του ΦΠΑ στην εστίαση, όμως "καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια διαφορετική στρατηγική παρότι υπάρχουν τα χρήματα στα δημόσια ταμεία. Ίσως να μην καταλαβαίνουν την αξία του χρόνου στις παρεμβάσεις. Να προλάβουμε την υποτροπή της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των επιταγών, είπε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν χθες. "Λεφτά υπάρχουν στα δημόσια ταμεία, εσείς δεν τα έχετε", τόνισε απευθυνόμενος τους επαγγελματίες της εστίασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Λεφτά,tsipras, lefta