Αλ. Τσίπρας: Θα επισκεφθώ επισήμως τα Σκόπια με επιχειρηματίες

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπενθύμισε το γεγονός ότι στην περσινή του ομιλία είχε διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα θα έβγαινε από τα Μνημόνια χωρίς να χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ελλάδα συμπλήρωσε πριν λίγες μέρες το πρώτο εξάμηνο

της μεταμνημονιακής εποχής. Έπειτα από 8 δύσκολα χρόνια στα οποία η χώρα μας άλλαξε. Κοινωνικά, οικονομικά,πολιτικά. Αυτούς τους έξι μήνες, η κυβέρνηση μου έχει αφοσιωθεί σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό, αλλά συνάμα όμορφο εγχείρημα. Να βάλουμε τις βάσεις ώστε η χώρα να βαδίσει στις λεωφόρους του μέλλοντος. Με ασφάλεια, βασισμένη στις δικές τις δυνάμεις, και αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Το ζητούμενο για την Ελλάδα πλέον είναι να μπορέσει να πορευτεί στο μέλλον, δίχως κάποιους να την οδηγούν στα μονοπάτια που αυτοί επιλέγουν ερήμην του ελληνικού λαού. Δίχως όμως και αυτούς που θέλουν να την τραβούν διαρκώς προς τα πίσω, στο παρελθόν" τόνισε στην ομιλία του και υπογράμμισε:

Ελλάδα μπορεί πλέον να κοιτά μπροστά. Έχει κάθε λόγο να το κάνει. Και έχει πια και τη δύναμη για να το κάνει.Τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που της δίνουν τα δικά της επιτεύγματα.Τα επιτεύγματα ενός ολόκληρου λαού που έκανε μεγάλες θυσίες και υπέστη τις συνέπειεςμιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται".

Ο Αλέξης Τσίπρας, αποκάλυψε ότι θα επισκεφθεί επισήμως τα Σκόπια, τους επόμενους μήνες συνοδευόμενος από επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, "η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να χτίζει πάνω σε όσα πετύχαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για τον λόγο αυτόν, μέσα στους επόμενους μήνες, θα είμαι ο πρώτος έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφτώ επισήμως τα Σκόπια, συνοδευόμενος μάλιστα από επιχειρηματική αποστολή".

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ιδρυτική σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Σκοπίων, "με σκοπό να εξετάσουμε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μας σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος", από το εμπόριο, τις οικονομικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό, μέχρι τη στρατιωτική κι αστυνομική συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα