Αλ. Τσίπρας: H χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα - Kάθε φορά που θα πετυχαίνουμε μια νίκη, θα φοράμε γραβάτες

Φορώντας μια κόκκινη γραβάτα και έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, έφτασε στο Ζάπειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου πραγματοποίησε ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την συμφωνία του Eurogroup για το χρέος

Αρχικά

ο Αλέξης Τσίπρας αστειεύτηκε για την... γραβάτα, τονίζοντας πως έχει μια δυσκολία αλλά θα την συνηθίσει, επαναλαμβάνοντας πως τα στοιχήματα είναι για να τηρούνται.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται, ενώ επισήμανε πως η σημερινή μέρα ανήκει σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους.

"Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα", ανέφερε.

Παράλληλα ο κ. Τσιπρας τόνισε ότι η χώρα περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία.

"Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος", υπογράμμισε. "Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας", είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι "σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια".

"Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων", δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα υπάρχει καθεστώς παρακολούθησης για την μεταμνημονιακή επιτήρηση, συμπληρώνοντας ωστόσο πως:

"Θα ακούμε, θα λαμβάνουμε υπόψιν μας, αλλά δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε κατά γράμμα τα όσα θα μας λένε".

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία είπε:

"Καταλαβαίνω την στεναχώρια του κ. Μητσοτάκη που σήμερα ζήτησε και συζήτηση στην Βουλή για την οικονομία. Ο δολοφόνος θέλει διαρκώς να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Του απαντώ: Και κάθε μέρα αν θέλει, θα συζητάμε για την οικονομία. Εκεί που απέτυχαν τρεις κυβερνήσεις, εμείς πετύχαμε".

"Πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις", "να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας", πρόσθεσε.

Πλέον έχουμε τη δυνατότητα, είπε ο Αλ. Τσίπρας, "να προχωρήσουμε το δρόμο της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού".

Ο πρωθυπουργός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν βρίσκεται στο Ζάππειο και ο πρωθυπουργός τόνισε: "Ο Ευκλείδης μόλις προσγειώθηκε και με παρακάλεσε να έχει λίγο χρόνο με την οικογένειά του απόψε. Νομίζω του άξιζε αυτή η τιμητική άδεια που του έδωσα, αλλά και αυτή τιμητική αναφορά".

"Κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο", τόνισε και πρόσθεσε: "Φόρεσα γραβάτα, αλλά τόσα χρόνια έδινα την μάχη με την στολή εργασίας"

"Υπάρχουν αδικίες που πρέπει να αποκαταστήσουμε. Και κάθε φορά που θα πετυχαίνουμε μια νίκη, θα φοράμε γραβάτες", είπε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του, βγάζοντας την γραβάτα με τους παρευρισκόμενους να τον καταχειροκροτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα