Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Εξελέγη η πρώτη γυναίκα ΠτΔ της Ελλάδας με 261 ψήφους

Στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία και με ευρύτατη συναίνεση των κομμάτων η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Την κα Σακελλαροπούλου ψήφισαν 261 από τους 294 παρόντες κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέξη στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος

Αλλαγής.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές Αντώνης Σαμαράς (ΝΔ), Τρύφωνας Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνα Αδάμου (ΜέΡΑ25).

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ, απέστειλε επιστολή προς το Προεδρείο της Βουλής με την οποία έκανε γνωστό πως αν ήταν παρών, θα ψήφιζε την κα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Αλεξιάδης και ο κ. Συρμαλένιος απουσίαζαν για λόγους υγείας και γνωστοποίησαν με ανάλογη επιστολή πως αν έδιναν το "παρών στη διαδικασία, θα στήριζαν την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ του ΜέΡΑ25 και της Ελληνική Λύσης δήλωσαν "παρών".

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που θα καταλάβει το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας αναμένεται να επισκεφτεί τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο γραφείο της στο ΣτΕ για να την ενημερώσει σχετικά με το αποτέλεσμα.

ΦΩΤΟ: Intime / Δημήτρης Καπάνταης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Εκλέχθηκε, ΠΤΔ, Ελλάδας, 261,aikaterini sakellaropoulou, eklechthike, ptd, elladas, 261