Αιχμές Δανιηλίδη προς ΕΡΤ: Ο δαίμων της...μονταζιέρας έκανε ισχυρή την παρουσία του στα δελτία ειδήσεων

Βολές κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή τα ρεπορτάζ για το εκτεταμένο πρόβλημα της υδροδότησης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Δανιηλίδης, σε ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως "η μονταζιέρα επέλεξε αυτό που προφανώς εξυπηρετούσε τις δικές της σκοπιμότητες", αναφερόμενος στο κομμάτι της δήλωσής του έξω

από το ΥΜΑΘ μετά τη σύσκεψη για την ΕΥΑΘ, που μεταδόθηκε στα ρεπορτάζ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών:

«Δαίμονες» και στις… μονταζιέρες της ΕΤ1 και ΕΤ2;

Ο… δαίμων της… μονταζιέρας έκανε ισχυρή την παρουσία του στα χθεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων της ΕΤ1 και της ΕΤ2 σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα της διακοπής της υδροδότησης ολόκληρης της Θεσσαλονίκης επί πενθήμερο, και τα οποία ρεπορτάζ μάλιστα ήταν ακριβώς τα ίδια.
Στα ρεπορτάζ αυτά , λοιπόν, των δυο κρατικών καναλιών για την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, υπό τη διευθύντρια Κατερίνα Νοτοπούλου, φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις των δημάρχων που συμμετείχαν σε αυτή, μεταξύ των οποίων και η δική μου.

Λειτουργώντας επικίνδυνα επιλεκτικά για την αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού, οι υπεύθυνοι των Δελτίων Ειδήσεων, δυστυχώς, επέλεξαν κατά το… μοντάζ μόνο ένα ελαχιστότατο απόσπασμα από τη δήλωσή μου, μια φράση από την οποία ακούγοντάς την κανείς συμπέρανε ότι εγώ πιθανόν να ζω σε άλλη πόλη, αφού –ούτε λίγο ούτε πολύ- αφηνόταν να εννοηθεί πως για μένα το δίκτυο ύδρευσης λειτουργούσε κανονικά με το νερό από τον ποταμό Αλιάκμονα!!!

Αγνοώντας πλήρως την φράση που προηγούνταν, και η οποία επέρριπτε ευθύνες ανεπάρκειας στη διοίκηση της ΕΥΑΘ, η… μονταζιέρα επέλεξε αυτό που προφανώς εξυπηρετούσε τις δικές της σκοπιμότητες, αδιαφορώντας πλήρως για το ότι με τον προκλητικό αυτό τρόπο όχι μόνο αλλοίωνε πλήρως το νόημα της δήλωσής μου αλλά έτσι υπηρετούσε και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Δυστυχώς για την ΕΤ1 και την ΕΤ2, αλλά ευτυχώς για την κοινή γνώμη, από άλλα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ3, προβλήθηκε μεγαλύτερο απόσπασμα της δήλωσής μου σε βαθμό που να αποδίδει αρκούντως το νόημά της. Ολόκληρη, δε, υπάρχει και στο διαδίκτυο.
Τυχαίο το συμβάν; Ή μήπως τα δυο κρατικά κανάλια της Αθήνας ήθελαν να προσφέρουν προστασία σε κάποιους;

Άραγε τα αρμόδια όργανα της ΕΡΤ γνωρίζουν το γεγονός ώστε να επιληφθούν του θέματος για τον έλεγχο της τήρησης ή μη των κανόνων δεοντολογίας; Ή μήπως θα πρέπει εμείς να προσφύγουμε αρμοδίως;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ένα σχόλιο τους πρέπει: Αιδώς Αργείοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιχμές Δανιηλίδη, ΕΡΤ,aichmes daniilidi, ert