Αγιατολάχ Χαμενεΐ: "Χαστούκι στο πρόσωπο" των ΗΠΑ η επίθεση

Την επίθεση με πυραύλους κατά των αμερικανικών βάσεων χαρακτήρισε ως «χαστούκι στο πρόσωπο» των ΗΠΑ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε σε συγκέντρωση Ιρανών που φώναζαν ''Θάνατος στην Αμερική''.

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Τεχεράνη δεν θέλει έναν πόλεμο και οι επιθέσεις της αποτελούν απάντηση στη δολοφονία του Παρασκευής του Κασέμ Σολεϊμάνι, ενός ισχυρού στρατηγού η ταφή του οποίου ολοκληρώθηκε μετά από ημέρες πένθους την ώρα περίπου που εκτοξεύονταν οι πύραυλοι.

Η ιρανική τηλεόραση έδειξε πλήθος κόσμου που πανηγύριζε την επίθεση, όπως αναφέρει το Reuters.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε επίσης ότι 80 ''Αμερικανοί τρομοκράτες'' σκοτώθηκαν από την επίθεση ενώ κάνει λόγο για καταστροφή ελικοπτέρων και στρατιωτικούς εξοπλισμού. Ωστόσο δεν αναφέρει τις πηγές της για τις πληροφορίες αυτές. Σημειώνεται πως περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες των ΗΠΑ παραμένουν στο Ιράκ.

Το Ιράν, το οποίο εδώ και καιρό διαμηνύει ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε στην Ουάσινγκτον μετά τις επιθέσεις να αποσύρει τα στρατεύματά της για να αποτραπούν περισσότεροι θάνατοι και προειδοποίησε τους συμμάχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, να μην επιτρέψουν επιθέσεις από τα εδάφη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα