Αγχωτική νίκη με λυτρωτή Μπίσεσβαρ για τον ΠΑΟΚ κόντρα σε... δοκάρια και VAR

Ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερα (!) δοκάρια και του ακυρώθηκαν -σωστά- τρία (!) γκολ για οφσάιντ, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι που δεν του δόθηκε με χρήση VAR. Το άγχος κυρίευσε άπαντες στην Τούμπα, όμως τελικά ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Ξάνθη στην Τούμπα, με τον Μπίσεσβαρ που ήρθε από τον πάγκο να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή λυτρώνοντας

την ομάδα του Φερέιρα.

PAOK TV ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019-20 με 6,99€/μήνα!

Στο 80΄ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με διπλή προσπάθεια, ανοίγοντας το σκορ και διώχνοντας το άγχος, ενώ στο 88΄ έβγαλε την ασίστ με εκτέλεση φάουλ, για την κεφαλιά του Κρέσπο που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στην αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου της Super League.

Οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν το εντυπωσιακό αήττητο σερί τους (48 ματς) και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το σημερινό γκολ του Μπίσεσβαρ ήταν το πρώτο του στη φετινή σεζόν.

Για να πάρουμε με τη σειρά όσα έγιναν στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και είχε τρία δοκάρια μέσα σε έξι λεπτά. Στο 19΄ με σουτ του Πέλκα, στο 20΄ σε σουτ του Βιεϊρίνια και στο 25΄ σε νέο σουτ του Πέλκα. Στο 37΄ ο Σφιντέρσκι σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Η επίμαχη φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΠΑΟΚ και θα συζητηθεί, σημειώθηκε στο 45΄, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Στούρτζεον από προσπάθεια του Κοβάτσεβιτς να απομακρύνει από την περιοχή της Ξάνθης και οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι. Από την αίθουσα του VAR έστειλαν τον διαιτητή Φωτιά να δει το ριπλέι της φάσης για να αποφασίσει κι εκείνος υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μη καταλογίζοντας πέναλτι.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Σφιντέρσκι βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, στο 51ο λεπτό, όμως το γκολ ακυρώθηκε και πάλι με τη χρήση του VAR ως οφσάιντ, καθώς ο Πολωνός ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος και αυτή τη φορά. Η αναμέτρηση εξακολουθούσε να αποτελεί μονόλογο του Δικεφάλου που είχε κλείσει τους Ακρίτες στα καρέ τους και πίεζε συνεχώς, όμως οι ευκαιρίες που δημιουργούσε έβρισκαν απέναντι έναν εξαιρετικό Αμπάντ.

Στο 75΄ μάλιστα ακυρώθηκε και τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους (ξανά σωστά), καθώς πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Άκπομ είχε πάρει πάσα από τον εκτεθειμένο Μάτος. Στο 77ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε και τέταρτο (!) δοκάρι, σε ωραία γυριστή κεφαλιά του Κρέσπο.

Η λύτρωση ήρθε στο 80΄ από τον Μπίσεσβαρ που είχε μπει ως αλλαγή στον αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με διπλή προσπάθεια από κοντά, καθώς ο Αμπάντ απέκρουσε το πρώτο πλασέ του. Στο 88ο λεπτό εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από πλάγια και ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος (Ελ Καντουρί 78′), Μίσιτς, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια (Μπίσεσβαρ 64′), Λημνιός, Πέλκας (Άκπομ 64′), Σφιντέρσκι.

Ξάνθη: Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας (Ακόστα 84′), Ντουρίτσκοβιτς, Τέρκι (Τεϊσέιρα 79′), Στάρτζεον, Ρενέλα (Ντε Αμορίμ 84′), Κοβάσεβιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα