Αυτή είναι η Σπαρτάκ Μόσχας: Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟ)

Η Σπαρτάκ Μόσχας θα είναι το επόμενο εμπόδιο στο ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα παλέψει με τους Ρώσους στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με στόχο την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Το πρώτο ματς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (8/8) στις 20:00 στο γήπεδο της Τούμπας και η ρεβάνς την Τρίτη 14 Αυγούστου

στη Μόσχα και στο εκπληκτικό γήπεδο της Σπαρτάκ "Oktritie Arena" που φιλοξένησε και αγώνες του Μουντιάλ 2018.

Ας δούμε όμως ορισμένα βασικά στοιχεία για την ομάδα που θα βρει στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ...

Την περσινή σεζόν, η Σπαρτάκ Μόσχας τερμάτισε στην 3η θέση του ρωσικού πρωταθλήματος, έχοντας 56 βαθμούς. Συνολικά είχε 16 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Στο φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με νίκη (1-0) στην πρεμιέρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο περσινό Champions League τερμάτισε 3η στον όμιλο πίσω από τη Λίβερπουλ και τη Σεβίλλη, ενώ θα έχει να θυμάται τον περασμένο Δεκέμβριο, την ταπείνωση με 7-0 από τη Λίβερπουλ, στην πιο βαριά ήττα της ευρωπαϊκής ιστορίας της.

Προπονητής της από το καλοκαίρι του 2016, είναι ο 54χρονος Ιταλός Μάσιμο Καρέρα. Υπό τις οδηγίες του, έχουν κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Super Cup Ρωσίας. Το 2016-17 κατέκτησε το ρωσικό πρωτάθλημα για τελευταία φορά. Το τελευταίο πρωτάθλημα της Σπαρτάκ πριν την αναγέννηση της, χρονολογείται το μακρινό 2001, έχοντας 21 ως τότε, αριθμός ρεκόρ για το ρωσικό πρωτάθλημα που αποτέλεσε συνέχεια του σοβιετικού.

Από το ρόστερ της έφυγαν τρεις παίκτες. Συγκεκριμένα ο Αλεξάνταρ Ζούεφ συνεχίζει στην Ροστόφ, ο Σερντάρ Τάσκι έμεινε ελεύθερος ενώ ο Μάρκο Πάσαλιτς επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Τσέλσι. Στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ανακοίνωσε τους Σαμουέλ Ζιζότ (Γάνδη) και Αλεξάντρ Τασάεφ (Δυναμό Μόσχας). Ο παίκτης που ξεχωρίζει ο 25χρονος Ολλανδός, Κουΐνσι Προμς. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αποτελεί τον ηγέτη της στην μεσοεπιθετική γραμμή, όπου μετράει συνολικά 128 συμμετοχές από το 2014, έχοντας 64 γκολ και 33 ασίστ. Η Σπαρτάκ Μόσχας τον είχε αποκτήσει από την Ολλανδική Τβέντε.

Αναλυτικά το ρόστερ της:

Τερματοφύλακες: Αλεξάντρ Σελίκοφ, Αρτέμ Ρεμπρόφ, Αλεξάντ Μαξιμένκο.

Αμυντικοί: Σαμουέλ Ζιζότ, Ιλία Κουτέποφ, Γκιόργκι Τζίκια, Σαλβατόρε Μποκέτι, Ντιμίτρι Κομπάροφ, Γκεόργκι Τιγκίεφ, Μάρκο Πέτκοβιτς, Αντρέι Εσένκο.

Μέσοι: Φερνάντο, Αρτέμ Τιμοφέεφ, Ρόμαν Ζόμπνιν, Ντένις Γκλουσακόφ, Σεργκέι Ερεμένκο, Αλεξάντ Τασάεφ, Σοφιάν Χάνι, Ιβελίν Ποπόφ, Γιάνο Ανανίτζε.

Επιθετικοί: Κουίνσι Προμς, Λορέντζο Μελγκαρέχο, Πέδρο Ρότσα, Αλεξάντρ Σαμέντοφ, Ζελιμκάν Μπακάεφ, Λουίζ Αντριάνο, Ζε Λουίς.

Ο Λεονίντ Φεντούν είναι ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας. Ο 62χρονος επιχειρηματίας ήταν πρώην αξιωματικός του ρωσικού στρατού και ανήκει στη γενιά των ανθρώπων που βρέθηκαν με πολλά χρήματα στα χέρια τους μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Η περιουσία του εκτιμάται περίπου στα 5 δις. ευρώ, ενώ κατέχει το 10% των μετοχών της τεράστιας εταιρείας πετρελαιοειδών Lukoil.

Η Σπαρτάκ Μόσχας δεν είχε δικό της γήπεδο, αλλά όταν την ανέλαβε ο Φεντούν, έβαλε ως στόχο ζωής να δημιουργήσει μία καινούργια έδρα για την ομάδα. Το 2014 ολοκληρώθηκε λοιπόν η Otkritie Arena με 45.000 θέσεις και όλα τα κριτήρια που ζητά η ΟΥΕΦΑ για ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο! Το χρησιμοποιεί ως έδρα και η Εθνική ομάδα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα