Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση θέσπισε δυνατότητα άμεσης περικοπής των μισθών στο 50%

"Μετά τη φαστ-τρακ διαδικασία μαζικών απολύσεων, το υπουργείο Εργασίας θεσμοθετεί και φαστ-τρακ διαδικασία εκ περιτροπής εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους για 6 μήνες! Μάλιστα, το μέτρο αυτό θα επιβάλλεται μονομερώς από την επιχείρηση ανεξαρτήτως εάν έχει περιορισμό δραστηριοτήτων ή είναι κερδοφόρα", αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου ασκώντας κριτική στις αποφάσεις του Γ. Βρούτση.

"Αυτές οι παρεμβάσεις βαφτίζονται από το υπουργείο

ως "μέτρα προστασίας της εργασίας". Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ως ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τέτοιες ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα", σημειώνει και καταλήγει:

"Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Χρειάζεται πλήρης προστασία των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας, κάλυψη των μισθών και του δώρου Πάσχα από το κράτος. Οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν. Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αλλάξει κατεύθυνση στα εργασιακά".

Keywords
Τυχαία Θέματα