Α. Γεωργιάδης: Στην Ελλάδα σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών το "Όχι" θα έπαιρνε 90%

"Αν δεν λυθεί τώρα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα λυθεί ούτε στα επόμενα 50 χρόνια", εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Μεταξύ άλλων τόνισε: "Το λάθος που κάναμε το 15 στο δημοψήφισμα ήταν ότι δεν κάναμε αποχή. Στην Ελλάδα σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών το "όχι" θα έπαιρνε 90%. Αν οι εκλογές γίνουν πριν την κύρωση της συμφωνίας θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, απάντησε ότι "όλα τα εργαλεία θα τα χρησιμοποιήσουμε για να εμποδίσουμε την κύρωση της συμφωνίας".

Στο σχόλιο ότι μπορεί ο Π. Καμμένος να υπερψηφίσει είπε ότι "εδώ ο Π. Καμμένος ψήφισε μαζί με την ΧΑ για να φύγει ο Σαμαράς. Αλλο οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες άλλο οι πολιτικές συμμαχίες. Δίνω μηδέν πιθανότητες στον Π. Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση. Με Νικολόπουλο και Παπακώστα θα βγει η πλειοψηφία. Ο Τσίπρας ελέγχει τη Βουλή, θα φύγει όταν το αποφασίσει ο ίδιος".

"Εμείς, συνέχισε, τη συμφωνία αυτή δεν θα την κυρώσουμε, θα ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση μετά τις εκλογές. Αν δεν περάσει η παρούσα συμφωνία περίπτωση να υπάρξει στα επόμενα 50 χρόνια δεν υπάρχει, γιατί πλέον θα αποκλίνουν οι προσεγγίσεις. Εμάς μας στενοχωρεί η χρήση της λέξης Μακεδονία από τα Σκόπια, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον στενοχωρεί".

Κατά τον Αδ. Γεωργιάδη το 2008 στο Βουκουρέστι η γραμμή της ΝΔ ήταν για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά όχι ότι το ήθελαν, μόνο ως αναγκαστικό συμβιβασμό χωρίς εκχώρηση γλώσσας και εθνότητας. Τότε ήμουν στον ΛΑΟΣ και πίεζα για σκληρότερη λύση. Ο Κ. Καραμανλής το παιξε τέλεια. Και απεγκλώβισε τη χώρα από τις διεθνείς πιέσεις και δεν υπέγραψε συμφωνία.

"Δεν ήταν απεσταλμένη του Κυρ. Μητσοτάκη η Μ. Σπυράκη. Μου το είπαν και οι δύο όταν τους ρώτησα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ζάεφ είπε στους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο βολικός πρωθυπουργός". Η δική του ερμηνεία της αποχής στο δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι ότι "υπάρχει έντονος εθνικισμός και αλυτρωτισμός. Και μόνο για τη σύνθετη ονομασία το 65% δεν πήγε να ψηφίσει. Είναι να ανατριχιάζεις. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από την παράταση του αδιεξόδου. Θέλουμε τη σταθερότητα, αλλά όχι εις βάρος μας. Ας κάνουν τα κουμάντα τους και όπου τους βγάλει ο Θεός".

news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα