Volkswagen: Το 5θυρο I.D. δεν θα διαφέρει αισθητικά από το πρωτότυπο (VIDEO)

Η έκδοση παραγωγής του 5θυρου ηλεκτρικού I.D. θα βρίσκεται στις εκθέσεις το φθινόπωρο του 2019 και θα είναι σχεδόν ταυτόσημη εμφανισιακά με το πρωτότυπο που είχαμε δει στην Έκθεση του Παρισιού το 2016.

Σύμφωνα με την Volkswagen, η σχεδίαση της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού hatchback I.D. θα παραμείνει πιστή στο πρωτότυπο που είχαμε δει το 2016, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι ευρωπαϊκές του πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2019.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar,

ο προϊστάμενος του Σχεδιαστικού Τμήματος, Klaus Bischoff, ισχυρίστηκε ότι λίγοι θα είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το πρωτότυπο I.D. από την έκδοση παραγωγής του, που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.

«Οι αναλογίες, τα κύρια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και το μέγεθος των τροχών θα είναι ακριβώς ίδια. Λίγες είναι οι αισθητικές διαφορές. Για παράδειγμα θα απουσιάζει το σύστημα καμερών που εκτελεί χρέη μεσαίου καθρέφτη, καθώς και οι ηλεκτρικές χειρολαβές του αμαξώματος λόγω κόστους. Εκτός από αυτά, θα είναι ακριβώς το ίδιο», είπε ο κ. Bischoff.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen βασίζεται στην ειδικά εξελιγμένη πλατφόρμα MEB και θα διαθέτει αυτονομία από 400 έως 600 km. Το ηλεκτρομοτέρ των 170 ίππων βρίσκεται πίσω και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, το νέο 5θυρο I.D. θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 8,0” και η τελική του ταχύτητα θα ακουμπά τα 160 km/h.

Από πλευράς χώρων, το πρώτο ηλεκτρικό I.D. θα έχει 13 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Golf και θα προσφέρει χώρους επιβατών που παραπέμπουν στο μεγαλύτερο οικογενειακό Passat.

Τέλος, το νέο I.D. hatchback θα μπορεί να φορτίσει το 80% της μπαταρίας του σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ φημολογείται ότι θα μπορεί να συνδυαστεί με τον φορτιστή 800 volt που έχει εξελιχθεί για την Porsche Mission E.

πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα