To Oktoberfest έρχεται για 15η χρονιά στη Θεσσαλονίκη με άφθονη μπύρα και λουκάνικα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

To Oktoberfest, η παραδοσιακή γερμανική γιορτή της μπύρας επιστρέφει για ακόμα μία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Oktoberfest το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, καθώς διοργανώνεται φέτος για 15η

χρονιά, θα έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα και φυσικά άφθονη μπύρα, από Weiss μέχρι κόκκινη.

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Oktoberfest γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Η Γερμανική Σχολή είναι το πιο χαρακτηριστικό μέρος συνύπαρξης των δύο χώρος και για αυτό γίνεται εκεί. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Σχολή αποτελεί σημείο συνάντησης των δύο λαών και συγκεντρώνεται τόσος κόσμος κάθε χρόνο γι΄αυτό και με χαρά αναλάβαμε την αιγίδα του", τόνισε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ.

Το Oktoberfest χρόνο με το χρόνο μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο. Πέρσι στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής βρέθηκαν περίπου 12.000 επισκέπτες και διατέθηκαν περίπου 3.000 λίτρα μπύρα και 5.000 λουκάνικα.

"Ο δήμος το στηρίζει γιατί είναι ένα τεράστιο γεγονός. Μαζεύει πολύ κόσμο όχι μόνο αποφοίτους από τη Γερμανική Σχολή αλλά και άλλους. Είναι ένα γεγονός που έχει να κάνει με τη γαστρονομία, πολύ πριν τα street food που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια", σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και απόφοιτος του Σχολείου, Σπύρος Πέγκας.

Από την πλευρά της η Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας Έβελυν Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από μπάντες από την Αυστρία και τη Γερμανία με βαυαρέζικους ήχους.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν ακόμα ο οικονομικός και διοικητικός διευθυντής της ΓΣΘ, Ιάκωβος Φωστηρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων και επί 40 χρόνια γυμνασιάρχης του σχολείου, Αστέριος Κρεμέτης καθώς και η ταμίας του Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου, Μαρία Καλλιδοπούλου.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ξεκινά από το πρωί του Σαββάτου. Από τις 12 και μετά η μπάντα "Kukluxsax", θα μας διασκεδάσει με τη μουσική της, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη της γιορτής με το παραδοσιακό "άνοιγμα του βαρελιού", ενώ στις 5 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει Ομάδα Έγχορδων. Στη συνέχεια τη διασκέδαση του κόσμου θα αναλάβει η Ομάδα Χορού Νέων Επιβατών, ενώ στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έναρξη του επίσημου προγράμματος του Oktoberfest με χαιρετισμούς των επισήμων. Στη συνέχεια στην εξέδρα θα ανέβει Ομάδα Χορού της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, ενώ μετά τις 9.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά την ορχήστρα "Los Segundos".

Ακόμα κατά τη διάρκεια του Oktoberfest και από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο πληροφοριών που θα έχει στηθεί στο χώρο, ενώ από τις 2 έως και τις 3 το μεσημέρι και από τις 4 μέχρι και τις 5 το απόγευμα θα γίνουν ξεναγήσεις στους χώρους του σχολείου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Oktoberfest φιλοξενείται στον αύλειο χώρος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων του σχολείου και το Αυστριακό Προξενείο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα