Shorts, το αντίπαλο δέος του TikTok, από την Youtube

Καθώς εμείς περνάμε τον χρόνο μας μαθαίνοντας χορούς στο TikTok, το YouTube ετοιμάζει νέο ανταγωνιστή προς το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την The Information, η οποία ανέφερε δύο ανθρώπους "εξοικειωμένους με το θέμα", το YouTube στοχεύει να κυκλοφορήσει έναν αντίπαλο του TikTok "μέχρι το τέλος του έτους".

Η λειτουργία, γνωστή ως Shorts, σύμφωνα με το gr.pcmag.com, θα συμπεριληφθεί στην εφαρμογή YouTube

για κινητά και θα επωφεληθεί από τον υπάρχοντα κατάλογο της μουσικής με άδεια χρήσης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση για βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να κατεβάσουν ακόμα μια εφαρμογή στο τηλέφωνό τους.

Δεν υπάρχουν πολλές σχετικές πληροφορίες ακόμα και το YouTube κρατάει το στόμα του κλειστό. "Δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες", ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο Business Insider. Ούτε το YouTube ούτε το TikTok απάντησαν στο αίτημα του PCMag για σχόλιο.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Podcast NBC News' Byers Market, η CEO του YouTube, Susan Wojcicki, παραδέχθηκε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε χαρακτηριστικά για σύντομα βίντεο. "Πραγματικά πολύ μικρά σε διάρκεια βίντεο, όπως 15 δευτερόλεπτα", δήλωσε η Wojcicki. "Είναι κάτι που σίγουρα έχει ενδιαφέρον να κοιτάξουμε και να σκεφτούμε".

"Έχουμε εισάγει ιστορίες στο YouTube και είδαμε τους δημιουργούς μας να συμμετέχουν πραγματικά με ενδιαφέρον σε αυτό", συνέχισε. "Αυτό θα ήταν ένα παράδειγμα πολύ σύντομου περιεχομένου, οπότε σίγουρα θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε όλα τα διαφορετικά μεγέθη βίντεο".

Ένα ζευγάρι γερουσιαστών των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα εισήγαγε νομοθεσία που απαγορεύει σε όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν το TikTok σε επίσημες συσκευές - αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου και πιθανή κατασκοπεία από το κινεζικό καθεστώς. Αν περάσει, το νομοσχέδιο θα απαγορεύει σε ορισμένα άτομα τη λήψη ή τη χρήση του TikTok σε οποιαδήποτε συσκευή εκδίδεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από μια κυβερνητική εταιρεία. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών πρόσφατα απαγορευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Shorts, TikTok,Youtube