O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην ΙΤΒ BERLIN

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιείται στο Βερολίνο της Γερμανίας (ΙΤΒ Berlin) συμμετέχουν τουριστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

H ITB Berlin ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή(11/3).

«Δεν θα μπορούσαν οι τουριστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης να λείπουν από μια τέτοια έκθεση. Οι πάντες είναι

εδώ» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας από την Γερμανική πρωτεύουσα στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ-3 «Καθημερινά κι απλά» η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης-αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Μιλώντας από την «καρδιά» της Έκθεσης και μέσα από το ελληνικό περίπτερο η κα Πατουλίδου εκτίμησε ότι φέτος η ελληνική παρουσία είναι αναβαθμισμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος για τον εναλλακτικό τουρισμό -όπως είπε- είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στους 7 «χρυσούς μαραθώνιους» που διεξάγονται σ όλο τον κόσμο και υπάρχει γι αυτόν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον».

Η κα Πατουλίδου με την ευκαιρία της παρουσίας του ΟΤΘ στην μεγάλη τουριστική έκθεση ανακοίνωσε ότι η Γερμανική γλώσσα συμπεριλαμβάνεται πλέον στις πέντε γλώσσες του τουριστικού portal ,του Thessaloniki.travel που προβάλλει το σύνολο της μητροπολιτικής ενότητας της Θεσσαλονίκης.

«Είναι η παγκόσμια πρώτη της παρουσίασή μας στα Γερμανικά .Έτσι η επικοινωνία μας με τους Γερμανούς τουρίστες θα είναι πιο άμεση» ανέφερε η κα Πατουλίδου.

«Το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών -πρόσθεσε-επικεντρώνεται στην σχέση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών προς την τιμή. Η Θεσσαλονίκη θεωρείται παγκοσμίως ένας “τίμιος” τουριστικός προορισμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα