Mέσι και...δοκάρια έσωσαν την Μπάρτσα στο Λονδίνο - 5αρα η Μπάγερν στην Μπεσίκτας

Στο Καμπ Νόου θα κριθεί το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Stamford Bridge.

Μπορεί η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να είχε την κατοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα (21%-79%), ωστόσο τις φάσεις τις είχαν οι πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι λίγο έλειψαν να ανοίξουν το σκορ με τα όμορφα σουτ του Βραζιλιάνου Ουίλιαν, που σταμάτησαν στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Το γκολ

για τους "Μπλε" ήρθε στο 62ο λεπτό, όταν ο Αζάρ από τα αριστερά βρήκε τον Ουίλιαν και εκείνος με ένα όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γερμανού πορτιέρο.

Οι "Μπλαουγκράνα" απάντησαν στο 75ο λεπτό, με τον Ινιέστα να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία της άμυνας της Τσέλσι, πασάροντας στον ελεύθερο Μέσι, ο οποίος με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Αργεντινός άσος σε εννέα ματς κόντρα στην Τσέλσι. Επίσης, με αυτό το γκολ ο Μέσι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην φάση των "16" της διοργάνωσης με 22 τέρματα.

Με το βλέμμα στους "8" οι Μπάγερν

Mε πρωταγωνιστή τον αρχηγό της, Τόμας Μίλερ και το βαρύ...πυροβολικό της, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, η Μπάγερν Μονάχου δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει την Μπεσίκτας στο Allianz Arena, επικρατώντας άνετα με 5-0.

Τα πράγματα ήταν εξ αρχής δύσκολα για τους Τούρκους, οι οποίοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 16' εξαιτίας της αποβολής του Ντομαγκόι Βίντα.

Το σκορ για τους πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξε ο Μίλερ στο 43ο λεπτό με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος σκόραρε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από γύρισμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Στο 66' οι Βαυαροί έκαναν τρία τα τέρματά τους με...δράστη και πάλι τον Μίλερ, ο οποίος νίκησε εύκολα τον Φαμπρίσιο από κοντά, ύστερα από σέντρα του Κίμιχ.

Στο 79' ο Λεβαντόφσκι έδωσε διαστάσεις θριάμβρου στην αναμέτρηση, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Φαμπρίσιο από το σουτ του Ματ Χούμελς, κάνοντας το 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Μπάγερν ήρθε στο 88' και πάλι από τον Πολωνό στράικερ, ο οποίος σκόραρε προ κενής εστίας μετά από ασίστ του Μίλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα