M. Βορίδης: Χωρίς πραγματικό όφελος για την Ελληνική Δημοκρατία το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ (VIDEO)

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Κώστας Γκιούλεκας.

Οι τρεις βουλευτές βρέθηκαν στην πόλη με αφορμή την εκδήλωση με θέμα "Προπαγάνδα και Αριστερά: Αλήθειες και Προσεγγίσεις", την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών "Κέντρο

Αστικής Μεταρρύθμισης".

«Εκείνο που πρέπει να συζητήσουμε σήμερα είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη κυβέρνηση αλλά και γενικότερα αυτό, το οποίο στην Ελλάδα ονομάζουμε Αριστερά στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει ένα κίνδυνο για την θεσμική λειτουργία του πολιτεύματός μας. Αυτό έχει εκφραστεί με την απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, με την υπονόμευση της λειτουργίας των ανεξάρτητων θεσμών. Έχει εκφραστεί με τις συστηματικές επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης», τόνισε σε δηλώσεις του πριν από την εκδήλωση ο Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ «το πιο σημαντικό δεν είναι τόσο αυτά, τα οποία ειπώθηκαν, τα F-16 ή η συμφωνία για τη Σούδα, αλλά αυτά τα οποία δεν ειπώθηκαν. Γιατί δεν ειπώθηκε τίποτα για το θέμα των Σκοπιανών, δεν ειπώθηκε τίποτα για το Κυπριακό, δεν ειπώθηκε τίποτα για τις τουρκικές παραβιάσεις. Έτσι όπως φαίνεται να τοποθετήθηκε η κυβέρνηση αυτή η στρατηγική σχέση (σσ. με τις ΗΠΑ) είναι ιδιαίτερα μονόπατη. Δηλαδή χωρίς πραγματικό κέρδος και όφελος για την Ελληνική Δημοκρατία. Πραγματικές συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το χρέος, ούτε σε πολιτικό επίπεδο δεν υπήρξαν».

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε πως: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να μπορέσει να προσαρμοστεί από αυτά τα οποία υποσχόταν, δηλαδή από τον παράδεισο τον οποίο υποσχόταν στην κόλαση, που έχει δώσει στους Έλληνες πολίτες. Μία κόλαση, η οποία διαμορφώνεται από την εξαντλητική μείωση των συντάξεων, από την σφαγιαστική φορολογία, από την εξαφάνιση επιδομάτων και κυρίως από την έλλειψη προοπτικής για βελτίωση. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τη χώρα σε μία πορεία εξόδου από την κρίση και την γύρισε σε αυτήν και μετέτρεψε την κρίση αυτή σε μία παρακμή γενικευμένη».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας από την πλευρά του χαρακτήρισε “μύθο” τη σημερινή κυβέρνηση που όπως είπε θέλει να φαντάζει αριστερή, αλλά ακολουθεί μία πολιτική με μία φοροεπιδρομή πρωτοφανή.

«Μύθος είναι η σημερινή κυβέρνηση που θέλει να φαντάζει αριστερή, αλλά ακολουθεί μία πολιτική με μία φοροεπιδρομή πρωτοφανή από το 2015 που κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του. Αν όλα αυτά τα κάνουν εν ονόματι της Αριστεράς μάλλον ή αυτοί πρέπει να αλλάξουν όνομα ή η Αριστερά πρέπει να αλλάξει εκπροσώπους. Εμείς χαιρόμαστε γιατί είμαστε σε μία παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δικαιώθηκε για τις βασικές επιλογές της», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα