Le Cercle de Salonique: Ένα κρυμμένο διαμάντι σε ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Περπατώντας στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, στον αριθμό 7 θα βρείτε ένα σχεδόν κρυμμένο διαμάντι.

Στο πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού στεγάζεται το Le Cercle de Salonique. Ένα κλασσικό μπαρ όπου θα απολαύσεις το ποτό σου σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με καλή μουσική και φιλική εξυπηρέτηση.

Η ιδέα ανήκει σε τρεις φίλους τον Γιώργο Ντόρα, τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Uwe Brown.

Μία λέσχη χωρίς περιορισμούς

Το όμορφο μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

έχει ιστορικό όνομα. Le Cercle de Salonique, ήταν το όνομα μιας κοινωνικής λέσχη στην πλατεία Ελευθερίας, όπου τα 150 μέλη της μαζεύονταν από το 1892 έως το 1940, για να διασκεδάσουν.

«Η ιδέα μας ήταν, να είναι ένας κλειστός χώρος σαν λέσχη, όπως αυτές στο εξωτερικό, την Αγγλία και την Αμερική αλλά να μην περιορίζουμε τους πελάτες μας και να έχει ένα ιστορικό όνομα που να συνδέεται και με τη Θεσσαλονίκη», εξηγεί στο Thestival.gr, o Γιώργος Ντόρας, ένας εκ των ιδιοκτητών.

To κτίριο το οποίο στέγαζε παλαιότερα κλαμπ, αργότερα γραφεία και τελευταία χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο, δεν άλλαξε καθόλου. Ίσα ίσα οι ιδιοκτήτες διάλεξαν ένα ένα τα vintage έπιπλα που το κοσμούν προκειμένου να συμβαδίζουν με την εποχή και την ιστορία του.

Μάλιστα μερικές από τις πολυθρόνες έχουν την επιμέλεια της γνωστής σχεδιάστριας Ριάνα Κόνου.

Ένα μαγαζί για να πιείς βράδυ το ποτό σου

Το Le Cercle de Salonique λειτουργεί εδώ και περίπου ένα μήνα. Ανοίγει τις πόρτες από τις 19.00.

Ο λόγος; Όπως λέει ο Γιώργος «θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μπαρ που θα πας να πιεις το ποτό σου το βράδυ».

«Θέλουμε ένα κλασσικό μπαρ. Η κάβα μας έχει επιλεγμένα και μόνο premium ποτά. Ακόμα και το ποτό σερβίρεται σε premium μορφή. Ακόμα και τα παγάκια είναι clear», αναφέρει ο Γιώργος Ντόρας.

Όσο για το τι προτείνει σε κάποιον για να ρθει στο Le Cercle de Salonique;

«Να πιει σας μας κάτι κλασσικό. Δεν κάνουμε κάτι περίεργο. Ακόμα και τα κοκτέιλ μας είναι κλασσικά και εποχής. Ελάτε να πιείτε κάτι κλασσικό», τονίζει στο Thestival.

Τις Κυριακές στο Le Cercle de Salonique διοργανώνονται live events με μπάντες και μουσικές από τζαζ, φανκ και έντεχνο λάτιν μέχρι έντεχνο ελληνικό.

Μία φορά το μήνα θα έχει και μια live εμφάνιση της Εύης Σιαμαντά.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ανοίξει και ένα εστιατόριο στο δεύτερο όροφο, ενώ μελλοντικά σχεδιάζεται στο υπόγειο, να δημιουργηθεί ένα δωρεάν σινεμά το οποίο θα δίδεται σε νέους σκηνοθέτες σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και γκαλερί για νέους καλλιτέχνες.

Πληροφορίες

Οδός: Βασιλέως Ηρακλείου 7

Τηλέφωνο: 231 055 5833

FB: Le Cercle de Salonique

Keywords
Τυχαία Θέματα